Horoszkóp

Különleges hatással van az életedre a retrográd Merkúr

Nem is gondolnád, mennyire szerencsés lehetőségeket kapsz az élettől, ha Merkúr retrográd idején születtél. Idén háromszor is hátrál a bolygó, ami jót és kevésbé örömteli pillanatokat is hozhat a csillagjegyeknek. Vajon mi mindent jelez a retrográd Merkúr? Íme a részletek.

A Merkúr a 2019-es év uralkodó bolygója, ráadásul az idén három alkalommal retrográd mozgást végez, első alkalommal épp ezekben a napokban, március 6. és 29. között. Ez pedig jellemzően nehéz időszakot jelent, a józan ész, a logikus gondolkodás mintha megszűnne. Kínos beszélgetések, összeomló statisztikák, késések, visszatérés a korábbi kapcsolatokhoz, egyszóval csupa kellemetlen, idegesítő esemény, hibákban és zűrzavarban bővelkedő periódust élnek meg általában a csillagjegyek.

Mégis mit jelenthet a hátráló Merkúr azokra nézve, akik éppen ezekben az időszakokban születtek? Furcsának tűnhet, de számukra valójában mindez öröm az ürömben. Lássuk, mi jellemzi azokat, akik a retrográd Merkúr idején látták meg a napvilágot.

Úgy érezheted, nem értenek meg, ha retrográd Merkúr idején születtél

Az egyetlen hátulütője, ha retrográd Merkúr idején születtél, hogy gondolatmenetedet nem sokan képesek követni. Felnőtté válásod során gyakran tapasztalhattad, hogy egyes dolgokat másképp értelmeztél, másként cselekedtél, mint általában a többiek, s emiatt a környezeted könnyedén elkönyvelte: veled biztosan valami „baj van”. Lehet, a szüleid passzív agresszív magatartása hatott rád gyermekkorodban erőteljesen, vagy osztályodban többségben voltak a jó matekosok, miközben téged inkább a művészetek érdekeltek.

Az asztrológia szerint a Merkúr retrográd szülötteként a „kívülállóság” az egyik jellemvonásod, ami természetesen nem hátrány, egyszerűen te másképp gondolkodsz, mint az emberek zöme. S bár lehet, hogy emiatt az önbecsülésed gyakran sérült a múltban, hidd el, könnyen visszanyerheted, ha megérted, milyen erőt is jelent az egyedi gondolkodásmód.

retrográd merkúr jelentése

Így hat rád a retrográd Merkúr (iStock)

Jóval szkeptikusabb vagy, ám mélyen gondolkodsz, ha horoszkópodban retrográd a Merkúr

Retrográd Merkúr idején a bolygó magába fordulóvá, elgondolkodóvá, szkeptikussá teheti az időszak szülötteit. A Merkúr alapvetően a gyors észjárásban segít, ám hátráló mozgása esetén a gondolkodás szinte lassított felvétellé változik. Szinte biztosan több mindennel is foglalkozol egyszerre, ezért érezheted ezt a számodra nem különösebben furcsa „lassúságot”. A retrográd Merkúr emellett megadja az elmélkedésre, a mindenre kiterjedő gondolkodásra való hajlamot is. Egy-egy ötlet esetében az összes létező részletet megfigyelsz, az elképzeléseidet többször is felülvizsgálod, s képes vagy addig ismételni, amíg az eredménnyel nem vagy elégedett.

Egyedi és lenyűgöző kommunikációs szakemberré válsz, ha retrográd a Merkúr a horoszkópodban

Bár félreértések és nehézségek kísérhettek már eddig is az életedben, mégis sikerül kiemelkedned a tömegből. A retrográd Merkúr olyan veleszületett hajlamot okoz, amely szerint te másképp látod a világot, így jóval könnyedebben pattannak ki a fejedből zseniális, eredeti ötletek, gondolatok. S annak érdekében, hogy ezeket a környezeted is képes legyen befogadni és megérteni, szorgalmasan csiszolgatod a kommunikációs képességeidet. Ne csüggedj el, ha gyerekkorodban mindenki csodabogárnak tartott, felnőttkorban lenyűgöző előadóvá válhatsz.

S még egy fontos info: a retrográd Merkúr szülöttei minden alkalommal, amikor a bolygó hátráló mozgásba kezd – tehát éppen most is – tele energiával és felgyorsuló észjárással néznek szembe a mások számára kihívásokkal teli időszakkal.

(via elite daily)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top