Horoszkóp

Erre számíthatnak a csillagjegyek a Merkúr retrográd idején

A Halak jelében kezdte hátráló, azaz retrográd mozgását a kommunikáció bolygója, a Merkúr. Asztrológiai szempontból ezek az időszakok mindig érezhető változásokat hoznak a csillagjegyeknek. Főként a múlttal kapcsolatban. S mi mindent? A horoszkópból kiderül.

A Merkúr bolygó általában többször végez hátráló mozgást egy éven belül. S ha ezek az időszakok többnyire nem tartanak is tovább 3-4 hétnél, mégis érezhető változásokat hoznak a csillagjegyek életébe. A valóságban természetesen egyetlen bolygó sem halad visszafelé a Nap körüli pályán, csupán a Földről tekintve tűnik így. Ennek ellenére asztrológia értelemben ezek a látszólagos retrográd bolygómozgások nagyon jelentősek, és érezhetők a csillagjegyek életében.

A Merkúr bolygó február 17-március 10. között hátrál, közben a Halak jeléből visszalép a Vízöntőbe is. S ilyenkor a kommunikáció terén figyelmeztet és szembesít olyasmivel, amit korábban a szőnyeg alá söpörtünk. S mi mindenre számíthatnak most a csillagjegyek? Mi az, amit a múltban nem tettek meg? A horoszkóp választ ad a kérdésekre.

A Merkúr retrográd minden csillagjegynek saját feladatot és kihívást hoz (fotó: Getty)

A Kos

Kos jegyűként a retrográd időszak alatt egészen biztosan lassítanod kell, és érdemes picit magadba is mélyedned. Talán nem ott vagy most, ahol valójában lenned kellene. Az ok pedig jóval egyszerűbb, mint gondolod. Egyszerűen csak tekintsd át újra a céljaidat, a lehetőségeidet, elemezd a mostani helyzetedet. S a megoldásra is rájössz. 

A Bika

Bika jegyűként a retrográd Merkúr idején el kell engedned a görcsös akarást. Bármit is szeretnél elérni, előbb le kellene mondanod róla. Amikor eljutsz a felismerésre, hogy az életed e nélkül is teljes és kerek, szinte azonnal megkapod, amire addig vágytál. Hidd el, sokszor a fejedben dőlnek el a dolgok.

Az Ikrek

Ikrek jegyűként a Merkúr az uralkodó bolygód, ezért retrográd mozgása is erőteljesen hat rád. Arra kellene most rájönnöd, hogy minden a maga idejében történik, és semmit sem tudsz siettetni. S minden akkor érkezik meg az életedbe, amikor valóban készen állsz rá. Sem előbb, sem később. A lehetőségeket meg tudod teremteni, de ehhez legyél kellően nyitott is.

A Rák

Rák jegyűként ez a mostani Merkúr retrográd tökéletes időpont, hogy minden olyan emberrel megszakítsd a kapcsolatod, akik csak kérnek, de nem adnak neked semmit. A mérgező kapcsolatokat nem kell fenntartanod. Sőt. Aki igazán közel áll hozzád, arra mindenkor és mindenben számíthatsz. Aki meg nem, arra tényleg nincs szükséged.

Az Oroszlán

Oroszlán jegyűként a mostani Merkúr retrográd idején leginkább magadra kéne figyelned, s jobban megérteni saját magadat. Az elmúlt hónapokban ugyanis elveszíthettél valami számodra igazán fontosat, s emiatt sem érzed jól most magad. Mélyedj el a lelkedben, gondold át a veszteséget ismét, aztán szabadulj meg tőle végleg.

A Szűz

Szűz jegyűként a te uralkodó bolygód is a Merkúr, ezért hatása rád is erőteljes mindenféle szempontból. A mostani retrográd időszakban végre el kéne engedned a pesszimizmust, és egyre pozitívabban kellene gondolkodnod. Vedd észre, mennyi jó dolog történik veled. Jó helyen vagy, nagyszerűek a lehetőségeid. Próbáld végre elfogadni és megszeretni magad.

Sosem könnyűek a retrográd időszakok, de nagyon tanulságosak (fotó: Getty)

A Mérleg

Mérleg jegyűként a mostani retrográd időszakban el kellene engedned az érzéseidet. Azzal természetesen semmi gond, hogy kontrollálod magad, és nem öntöd rá mindenkire az aktuális érzelmeidet, viszont az sem jó, ha túlzottan magadba zárod. Tölts némi időt egyedül, és vizsgáld meg az érzéseidet, s onnantól azt is megérted, mi és miért történik veled.

A Skorpió

Skorpió jegyűként a mostani Merkúr retrográd időszakban nagyon jól tennéd, ha csak magadra figyelnél. Az életed folyamatosan változik, és nem mindig az történik, amire vágysz. Fogadd el, hogy nem kontrollálhatsz mindent és mindenkit. Inkább nyisd meg a szívedet, a lelkedet a lehetőségeknek. Hidd el, bármit is hoz az élet, az érted történik.

A Nyilas

Nyilas jegyűként ebben a mostani retrográd időszakban jól tennéd, ha minden döntésedet kétszer is átgondolnád. Annak ellenére, hogy spontán típus vagy, most mindent alaposan készíts elő, ne kapkodj el semmit sem. Csak azzal töltsd az időt, amit igazán értékesnek és fontosnak tartasz az életedben, minden mást most inkább engedj el.

A Bak

Bak jegyűként a Merkúr retrográd ideje alatt meg kell próbálnod a tőled telhető legjobb teljesítményt nyújtani mindenféle indok nélkül. Csak hagyd, hadd történjenek veled az események. Most ne gondolkodj túlzottan sokat, egyszerűen csak tedd a dolgod. Rájössz, mennyivel egyszerűbben haladsz, amikor hagyod, hogy a dolgok a maguk rendje szerint haladjanak…

A Vízöntő

Vízöntő jegyűként a mostani retrográd Merkúr időszakban leginkább a saját boldogságért kellene tenned. Talán kicsit padlón érzed magad most, pedig pontosan tudod a lelkedben, hogy komoly változásokra kell tenned az életedben. Egyszerűen csak engedd el a törekvést, hogy mindent tökéletesen kell csinálnod, s helyette kövesd a szíved hangját…

A Halak

Halak jegyűként a mostani retrográd Merkúr időszakában még inkább át kellene gondolnod az életedet. A legjobb időszakban vagy ehhez, hiszen mától a Nap is a jeledben jár és támogat téged. Vedd észre a negatív gondolatokat, s próbáld őket pozitívakra cserélni. Nem könnyű optimistának lenni, de mindenképpen törekedj rá. Az életed is óriásit változik.

(via awareness act)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top