Horoszkóp

Nehéz napok várnak most a csillagjegyekre

Az elkövetkező napokban minden csillagjegy nehezebb napokat élhet meg. Amellett, hogy négy bolygó is „száműzetésbe” kerül, vagyis nem érzi jól magát abban a jegyben, amelyikben éppen halad, még a Merkúr is hátráló mozgásba kezd... A horoszkóp szerint érdemes felkészülni mindenre.

Négy bolygó nehéz helyzete nehezítést szimbolizál február közepén. Minden bolygó különböző jegyben érzi jól magát, és különböző jegyben kerül „száműzetésbe”. Utóbbi azt jelenti, hogy nem igazán megy az, amit az adott bolygó jelez. Az elkövetkező napokban a Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Hold jár olyan jegyekben, ahol nem érzi jól magát:

  • a Nap a Vízöntőben (január 20–február 18.) az öntudat lelohadását,
  • a Merkúr a Halakban (február 3–március 29.) a kommunikáció zavarát,
  • a Vénusz a Kosban (február 7–március 4.) lobbanékonyságot és forróvérűséget, míg
  • a Hold a Bakban (február 18–20.) tartózkodó, bizalmatlan stílust hoz.

Ez azért okoz nehézséget, mert mindez egyszerre zajlik az égen. Miközben február 17-én kora hajnalban hátrálni, vagyis retrográd mozgásba kezd a Merkúr, ami tovább nehezíti az életünket. S hogy melyik jegynek, milyen kihívást jelentenek az elkövetkező napok? Íme a részletek.

Nem könnyű napokat jeleznek most a bolygók (Fotó: Getty)

KOS

Szerencsésnek kéne érezned magad, hiszen Vénusz, a kis szerencse bolygója a Kosban jár. Ám mégsem megy. Győzködöd magad egy ideje, talán másokhoz hasonlítgatod az életedet, hogy érezd, mennyi embernél jobban megy a sorod. De tudod, ez csupán önámítás. Jogos, ha barlangba zárt medve jut eszedbe a jelen állapotodról. Az égen járó bolygók most azt javasolják, hogy várj még kicsit. Hamarosan kitavaszodik, és kibújhatsz a barlangodból. Addig se sürgesd az időt! Inkább tedd a dolgodat, és közben szemlélődj!

BIKA

„Hosszú a tél.” De hiszen mindig is hosszú. Alig várod már, hogy levehesd a vastag kabátot, és egy szál pulcsiban, napszemüvegben mehess az utcára. Ehhez még korán van. Az egészségedre most nagyon vigyázz, mert ha lerobbansz, lassan fogsz felépülni! Ezt elsősorban bolygód, a Vénusz mutatja, de most a Nap, a Hold és a Merkúr sincs a helyzet magaslatán. Utóbbi a kommunikációt nehezíti azzal, hogy túl sokan, túl sok dolgot mondanak neked. Nagy kihívás kiszűrni, hogy mi igaz, és mi nem, illetve mi fontos, és mi nem.

IKREK

Bolygód, a Merkúr enyhén szólva sincs a topon. A Halakban szétfolyik, túl bő lére ereszti a mondókáját, és a gondolatmenete követhetetlenül kusza. Ez igaz rád, és a többiekre is, miközben a Vízöntőben járó Nap inspirál, és forradalmian új ötleteket hoz. Ebben az ellentmondásos időszakban arra kell figyelned, hogy érthető, sőt közérthető maradj. Te ebben profi vagy. A közvetlenséged, nyitottságod és jó szándékod megment, hogy elvontnak és szószátyárnak bélyegezzenek. Ez főleg a munkádban fontos most.

A Merkúr a Halak jelében kezd hátráló mozgásba hétfőtől (Fotó: Getty)

RÁK

Sok beszédnek sok az alja – tartja a mondás. A Halakban járó Merkúr arra ösztönöz, hogy sokat beszélj. Pedig ez nem célravezető. Pláne most. Február 17-én hátrálni kezd a Merkúr, ami lelassít, szerényebbé tesz, és támogatja a belső párbeszédet. Törekedj rá, hogy legalább önmagaddal érts egyet! Ugye, tudod, hogy napi 24 órát kettesben vagy saját magaddal? Érdemes jóban lennetek, mert az örökös vívódás nagyon fárasztó, sőt deprimáló lehet. Február 18-19-én hervasztó hangulatban lehetsz. Ne várj el ekkor túl sokat magadtól!

OROSZLÁN

Úgy gondolhatod, hogy mindenki szétesett, összezavarodott, és képtelenség velük együtt működni, egyet érteni. Van benne valami. De jobb lenne, ha gyorsan abbahagynád mások kritizálását. Mindegy, hogy igazad van-e, vagy sem, nem segítesz magadon, ha megállapítod, hogy te maradtál az egyetlen értelmes ember az egész bolygón. A száműzetésben lévő bolygók (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz) mindenkinek fejfájást okoznak. Ez egy rendkívül ritka, és nehéz helyzet égen és földön egyaránt. Legyél elnéző és toleráns mindenkivel!

SZŰZ

Csak akkor tudod átvészelni ezeket a nehéz napokat, ha kívülállóként szemléled, hogy mit művelnek egyesek. Mivel te komolyan veszed, amit mások mondanak, nehezedre esik felismerni, hogy van, aki totál felelőtlenül beszél, ígérget. Sokszor az ígéretének semmi köze a valósághoz. Te nem kedveled a fantáziálást, különösen a munkában nem. Rengeteg türelemre van most szükséged. Bolygód, a Merkúr majd áprilisban vált jegyet. Addig el kell viselned, és ki kell szűrnöd a lényeget a társad, munkatársad mondókájából.

Kicsit összekuszálódik minden az elkövetkező napokban (Fotó: Getty)

MÉRLEG

Lehet, hogy voltál már jobban is, de valójában nem érzed, hogy válságban lennél. Négy bolygó száműzetéséből kettő az, ami kellemetlenül érint téged: Vénusz és Hold. Előbbi a szerelmi életedre van hatással: lobbanékonnyá és forróvérűvé tesz téged és a párodat is. Ebből most gyorsabban pattanhat ki szikra, és vitákat szülhet. De ez normális, ha a végén mindig visszaáll a harmónia. A Hold a családodban mutat feszültséget. Szerencsére ez csupán két nap. Ha nem csinálsz a bolhából elefántot, észrevétlenül elmúlik…

SKORPIÓ

Mintha nem is ezen a bolygón lennél: értetlenül nézed, hogy mi a baja a többieknek? Hallod, meghallgatod a panaszukat, de nem tudsz azonosulni velük. Hidd el, mindenkinek jobb így! Akkor és azzal tudsz a legtöbbet segíteni nekik, ha megőrzöd az optimizmusodat és az életigenlésedet. Merkúr most elvarázsol, és kihozza belőled a felhőtlen gyermeket és/vagy a művészt, akit nem húznak le a hétköznapi gondok. Hogy csinálod? – kérdezik a többiek. Semmi baj, ha nem tudsz válaszolni, mert tényleg fogalmad sincs róla…

NYILAS

Szerinted „gittegylet” van otthon: egyik rokonod képtelen a régi témákat lezárni. Folyton a múlton rágódik, felemleget olyasmit, amire már nem is emlékszel. Ezt hol jól viseled, hol nem. Szerencsére a humorérzéked nem hagy el, és kisegít épp akkor, amikor kiosztanád az illetőt. A humorérzék, az irónia és a szarkazmus olyan segítőid, amelyek a bosszantó helyzet vicces olvasatát képesek megmutatni neked. De vigyázz! Ha kineveted a másikat, ellenségessé válhat. Jobb, ha csak magadban kuncogsz, amikor senki sem lát.

Négy bolygó jár olyan jegyben, ahol nem érzi jól magát (Fotó: Pixabay)

BAK

Neked nincs semmi bajod azzal, hogy vannak nehezebb napok, és olykor többet kell beletenned, hogy ugyanannyit kivehess. Jól tudod, hogy a morgás nem segít, sőt, csak viszi az erődet. Azzal is tisztában vagy, hogy hosszú távon mindig kiegyenlítődnek a dolgok. Aki csak az orráig lát, tele van keserűséggel. És mindenki az elvárásainak megfelelő csomagot kapja a sorstól. Vagyis optimistának, derűlátónak, derűsnek lenni mindig a legjobb befektetés. Ha erre rájöttél, már mindent tudsz. Jöhet a gyakorlat…

VÍZÖNTŐ

„Félig üres a pohár, vagy félig tele van?” Tedd fel a kérdést magadnak! A bolygók száműzetése, nehéz helyzete nem kötelez rá, hogy rosszul érezd magad a bőrödben. Most van, illetve nem rég volt a születésnapod. Sokan felköszöntöttek? Vagy kevesen? Köztük voltak azok, akik közel állnak hozzád? Megmelengették a szívedet? Csak ez a fontos. Aki nem gondol rád, azzal nem is kell törődnöd. Miért lenne fontos neked? Akkor van félig tele a poharad, ha annak tudsz örülni, ami van. A bolygók erre tanítanak, de nem leckéztetnek.

HALAK

A Merkúr, a kommunikáció bolygója a Halakban jár, amitől megered a nyelved. Végre ki tudod mondani mindazt, ami a bögyödet nyomja. Kérdés, annak mondod-e, aki tehet róla? Semmiképp se terheld azokat a kedves embereket a panaszáradatoddal, akik vétlenek az adott szituációban! Február 17-én hátráló, retrográd mozgásba kezd a Merkúr, ami régi témákat hozhat vissza. A nagy kérdés, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni? Meg kell vizsgálnod, tudsz-e javítani az adott dolgon, hiszen az őrlődésnek nincs semmi értelme. Ugye, belátod végre?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top