Horoszkóp

Ezt jósolják októberre a tarot-kártyák

Októberre ismét izgalmas kérdésekre, izgalmas válaszokat adnak a tarot-kártyák. Melyiket húzod a három közül? És vajon mit jósol a közeli jövőre?

A tarot-kártyákat bármikor kérdezheted, amikor tanácsra van szükséged. Ugyanazzal a kérdéssel minden hónapban csak egyszer érdemes a kártyákat faggatni, mert biztosan nem kapsz más választ. Ne lepődj meg, ha első olvasatra nem érted meg azonnal a tarot üzenetét. Sokszor megesik, hogy csak valamivel később áll össze a teljes kép.

Mielőtt választanál a tarot-kártyák közül, érdemes kicsit ráhangolódni a lapok energiájára. Gyújthatsz ehhez gyertyát, füstölőt, de már az is sokat segít, ha csak picit lehunyod a szemedet, és ellazítod az elmét. Az októberi tarot-jóslathoz nézd meg a három „lefelé fordított” kártyát, és a megérzésedre hagyatkozva válaszd ki az egyiket. Érdemes kérdést is feltenned: Mire figyelmeztet a tarot-kártya októberben? Mi a legfontosabb feladatom ebben az őszi hónapban? A kérdést követően válassz tehát egy tarot-kártyát, majd a kép alá görgetve olvasd el az október havi jóslatot.

Az októberi jóslat nagyon különleges és érdekes. Annyit máris elárulhatunk, mindhárom kártya férfit ábrázol, ami annyit jelent, hogy most a férfi energiák érvényesülnek inkább: a logika, az ész, a következetesség, a céltudatosság, a fegyelem, a kitartás. 

Melyik kártyát húzod? (iStock)

Ezt jósolja októberre az 1. tarot-kártya: A Halál

Ha az első lapot választottad, A Halál elnevezésű tarot-kártyát húztad. Ne ijedj meg, a Halál lapja nem a halálról árulkodik, ugyanakkor valamilyen lezárásra elkerülhetetlenül sor kerül az életedben. Ezt a lezárást te választod, most még nem kényszerít rá az élet. Érdemes élned vele, hiszen a szabad akaratból hozott döntés sosem annyira fájdalmas. Ahogyan az évszakok körforgása is az elmúlást, majd az újjászületést szimbolizálja, úgy ez a tarot-kártya is. Ősszel lehullanak a levelek, a természet látszólag „meghal”, hogy aztán tavasszal megújulva robbanhasson be az élet. A te életedben is most fontos lezárásra lesz szükség, hogy valami egészen új indulhasson el. Te adod meg magadnak a lehetőséget, hogy kiselejtezel mindent, amire nincs szükséges, elengeded azokat az embereket, akik inkább csak mérgezik az életedet, és teszed mindazért, hogy helyet teremthess az újnak, a jobbnak, a boldogabbnak. Érdemes élni a lehetőséggel.

Ezt jósolja októberre a 2. tarot-kártya: Az Akasztott

Ha a második kártyát húztad képzeletben, Az Akasztott tarot-lap jóslatát olvashatod. Nos, az akasztott nincs könnyű helyzetben. Ahogyan a kártyán is látod, lábával felkötve lóg fejjel lefelé. Egyedül, segítség nélkül nem tud ebből a megkötött helyzetből szabadulni. Valami ilyesmi történik most a te életedben is. Nem igazán látod még a kiutat, nem tudod, mit és hogyan kéne tenned. A jóslat szerint érdemes neked is szó szerint megfordítva nézni a világot. Kipróbálhatod például falnál fejen állva, és így szemlélődsz egy picit. Érezni fogod, hogy a vér a fejedbe száll, hogy kimelegszel, kipirosodsz. Aztán, amikor ismét a megszokott módon tekintesz az életedre, könnyebben beláthatod, nem is olyan rossz a helyzeted, mint hitted. Látni egy másik oldalról, egy másik szemszögből valódi áldást jelent. Próbáld magadat kívülállóként szemlélni: mit érzel, milyennek látod az embert, aki vagy? Fordíts picit a látásmódon, és minden részletet más megvilágításba kerül. Ez az októberi jóslat legfontosabb üzenete. 

Ezt jósolja októberre a 3. tarot-kártya: A Főpap

A harmadik tarot-kártya A Főpap lapja. A Főpap valójában tanító mester, aki bölcs javaslatokkal lát el, ha kéred. Nem megy hozzád, nem keres téged, neked kell felkutatnod őt. Olyasvalaki lehet az életedben, aki nem akar megváltoztatni, nem osztogat kéretlen tanácsokat, ellenben rámutat a hibákra, amit elkövetsz, és őszintén elmondja, ha valamiben esetleg tévedsz. Okos meglátásai a tapasztalataiból erednek, nem használ elcsépelt frázisokat, és nem is ítélkezik feletted. Inkább csak meghallgat és beszélget veled, feltölti a lelkedet, mellette nyugalomra találsz. Ha tanulnál valami újat, a legjobb időben vagy ehhez. Persze találd meg a téma szakértőjét, a lehető legjobb oktatót, és tőle tanuld el a legapróbb részleteket is. Tanulni egész életedben lehet, amikor úgy érzed, megrekedtél, nem találsz örömet, inspirációt a mindennapokban, az új iskola, új tanfolyam örömforrást, lüktető lelkesedést adhat. Nos, mit tanulnál a szíved szerint? Bármit lehet ez, nincs megkötve a kezed.

Ezt jósolják októberre a tarot-kártyák (nlc)

Kártyalapok: Szecessziós Tarot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top