Horoszkóp

Ilyen az Ikrek, amikor igazán szerelmes

Az Ikrek talán a legcserfesebb csillagjegy. Hihetetlenül könnyedén ismerkedik, és teremt kapcsolatokat. A horoszkóp szerint a szerelemben már nem ennyire egyszerű az élete. De az is biztos, hogy amikor igazán szerelmes, minden megváltozik benne, körülötte.

Az Ikrek szinte folyamatosan a saját személyiségét próbálja megfejteni. Nincs könnyű dolga, mert valóban nagyon összetett és sokféle lehet. S már önmagában ezért sincs egyszerű helyzetben, amikor a szerelmet keresi. Hogyan is tudhatná párja elfogadni, ha maga sincs tisztában azzal, ki is ő valójában? S ha mégis sikerül olyasvalakit találnia, aki elfogadja és szereti ezt a sokféle arcot, reménykedhet, hogy ő is megtanulja ugyanezt mellette.

Az Ikrek sokféleképpen szerethet

Az Ikrek párkapcsolata valójában kétféleképpen alakulhat. Könnyen lehet, hogy első látásra fülig szerelmes lesz, aztán ugyanilyen gyorsasággal ábrándul ki. Vele megesik, hogy hosszabb idő után eszmél rá, mennyire fontos a párja, s ezek a kapcsolatai tartósak is maradnak általában. Hosszabb párkapcsolatában megesik, hogy társa visszautasítva, kirekesztve érzi magát, míg az Ikrek mindezt úgy éli meg, hogy partnere megfojtja, elnyomja, untatja, vagy egyenesen kalitkába zárja őt. Amikor viszont időt, kommunikációt, megértést, figyelmet, szabadságot kap, saját magára is jut ideje, s a párját is nagyra értékeli, nagyon szereti.

Ilyen az Ikrek, amikor igazán szerelmes (iStock)

Az Ikrek lélekben örök gyerek marad

Nem véletlen, hogy gyakran olyan partnert választ magának, aki anyáskodik, apáskodik felette. A gondoskodást nem bánja, ahogy azt sem, ha párja vállalja helyette is a felelősséget, de a túlzott ragaszkodásba, a folyamatos ellenőrzésbe, a számonkérésbe egyszerűen belefullad. Lelkében örök gyerek, fiatal marad, ami meg is látszik rajta, hiszen idősebb korában is friss és fiatalos a külseje. Levegő elemű jegyként szüksége van a változásokra, a szellemi inspirációra, az önfeledt beszélgetésekre, a szabadságra, az önállóságra. Ha ezt nem kapja meg a párjától, biztosan máshol keresi a boldogságot.

Az Ikrek imád ismerkedni, szívesen flörtöl, általában nagyon széles a baráti köre. Nem feltétlenül róla mintázták a hűség szobrát, de ez nem jelenti, hogy képtelen lenne hosszú párkapcsolatban is kitartónak maradni. Ha szellemi partnerére talál, akivel bármilyen témáról beszélgethet, aki hozzá hasonlóan inspiráló személyiség, és akivel az ágyban is megvan az összhang, örömmel „köti magát gúzsba”.

Az Ikrek a szerelemben sem szereti az elvárásokat

S mivel nagyon önálló és szabad szellemű csillagjegy, a kötelező elvárásokat, az előírásokat, a kőbe vésett szabályokat gyűlöli. Féltékenységgel ki lehet őt üldözni a világból, de arra is képtelen, hogy párja érzelmi igényeinek eleget tegyen. Ő a szavak embere, ezért szívesen kimondja, hogy szeretlek, ha valóban így is érzi. De kimutatni nem igazán képes rá, inkább elvicceli a romantikus pillanatokat.

Az Ikrek nagyon szívesen fejleszti magát, az önismeretét, s ha már ezen a szinten áll, amikor találkozol vele, nagyon szerencsésnek mondhatod magad. Őszintén beszélgethetsz vele bármiről, hajlandó változni és változtatni is a kedvedért, de soha nem barátkozik meg a gondolattal, hogy meg kell magyaráznia, mit és miért tesz az életében. A drámát, a nagy érzelmi jeleneteket sem szereti, de hajlandó engedményeket tenni, hogy boldognak láthasson téged.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top