Horoszkóp

Ellenállhatatlan a Mérleg, amikor igazán szerelmes

A Mérleg talán a legbájosabb, legvonzóbb csillagjegy valamennyi közül. Kedves és diplomatikus, nem mellesleg rajong a párjáért. Milyen, amikor igazán szerelmes? A horoszkóp szerint ellenállhatatlan. S persze még nagyon sokféle arcot mutathat...

A Mérleg nagyon empatikus, bölcs és diplomatikus csillagjegy. Remek meglátásai vannak, szóval érdemes vele mindenféle érzelmi jellegű problémát megbeszélni. Örülni fog, hogy segíthet. Párjaként viszont ne vádaskodj vele, inkább csak mondd el finoman, hogy „igen, tudom, ez részben az én hibám is…”, különben úgy érezheti, hogy igazságtalanul bírálod. Soha ne felejtsd el, hogy Mérleg párod igazságérzete hihetetlenül fejlett… Ő mindenkor az adok-kapok egyensúlyára törekszik. Természetesen a szerelemben is.

A szerelmes Mérleg imád beszélgetni

Sőt mi több, órákig képes beszélgetni a párkapcsolatról. Őszintén elmondja a problémáit, mit szeret benne, és mi az, amin véleménye szerint változtatni kellene. És mindig okos javaslatokat is tesz, hogyan lehetne javítani a kapcsolat minőségén. Lehet, hogy tudja és érti is, mit kellene megváltoztatnia, de ez érzelmileg még sem könnyű neki. Elméletben tudja a megoldást, aztán a gyakorlatban mégsem képes megtenni a legfontosabb lépéseket. A Mérleg levegő jegy, ezért könnyen lehet, meg kell neki tanítani, hogy a szeretetről beszélni egészen mást jelent, mint átélni és kimutatni a valódi érzelmeket.

Ilyen a Mérleg, amikor igazán szerelmes (iStock)

A Mérlegnek nagyon fontos a párkapcsolata

Érzelmi természete gyermekinek tűnhet a párja szemében, nagyon lelkes, de hajlamos lehet a gyermeki dacra, duzzogásra is. Mindent meg akar beszélni, ami egy idő után meglehetősen bosszantó lehet. A higgadt partner ugyan előnyös lehet számára, de a párkapcsolatban azért adódnak olyan helyzetek is, amikor a racionalitás egyszerűen nem értelmezhető a szerelemben. A türelemre is szüksége lehet a párjának, hiszen a Mérleg csak nagyon elvétve dönt spontán. Neki meglehetősen hosszú időre lesz szüksége az igazán őszinte érzelmi reakciókra. De ez nem jelenti, hogy ne tudna szeretni, sőt nagyon is mélyek és tartósak az érzései. Csak el kell hogy döntse magában, tényleg érdemes-e a párja az érzéseire.

A Mérleg mélyen hisz a valódi szerelemben

A Mérleg éppen ezért nagyon sok időt és energiát fektet a párkapcsolatába, s képes mindenben alkalmazkodni, kompromisszumot kötni a harmónia megteremtése érdekében. Ha nagyon független típus lennél, nem lesz könnyű a Mérleggel való párkapcsolatod, mert ő jobban szereti, ha mindent közösen és veled együtt csinálhat. Hajlamos lehet olyan komolyan venni az összetartozást, hogy talán még az egyedüllét, vagy talán az egyedül alvás gondolatától is összeroppanhat.

Az is biztos, a Mérleg nagyon mélyen hisz a valódi szerelemben, az igazi és őszinte érzelmeken alapuló párkapcsolatban. Vágyik a boldogságra, az elköteleződésre, s nem mellesleg nagyon romantikus típus. Ha valódi párra talál benned, mindent megtesz a boldogságért, a harmóniáért, a közös életetekért. Nagyszerű és életre szóló partnerre találhatsz benne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top