Horoszkóp

2020 Nagy Egészséghoroszkópja

A bolygók járásából és fényszögeiből kiolvasható, hogyan alakul az egészséged 2020-ban. S hogy melyek az év legveszélyesebb időszakai a betegségek, balesetek tekintetében? A horoszkóp minden részletet nagyon pontosan felfed. Vigyázz magadra, vigyázz az egészségedre 2020-ban is.

A 2020-as év rendkívül változatos és változékony lesz az egészség szempontjából. Ahogy az időjárás ismét szélsőségesnek ígérkezik, a közérzet hasonlatosan változó lehet. Jupiter 2020. december 18-ig a Bakban fegyelmezettséget jelent. Mars június 28-tól lendületet és meggondolatlanságot hoz magával, ami balesetveszélyt tartogat. De nem minden csillagjegynek. Nézzük, hogyan alakul az új évben az egészséged!

KOS

2020 első felében sokat kivehet belőled a karriered építése. Oda kell tenned magad, mert a jövőd a tét. Közben ne felejts el eleget aludni, mert ezzel megelőzheted a kimerültséget, és az ebből adódó gyengélkedést. Június 28-án bolygód, a Mars belép a Kosba, és ott marad 2021 január elejéig. Az éremnek két oldala van: Mars határtalan energiát hoz neked, magas fordulatszámon pörögsz, de ezt képtelenség hosszú távon fenntartani. Szóval kifulladhatsz, megsérülhetsz. Főleg, ha elkezdesz kapkodni. Vigyázz a hővel: vasalóval, tűzhellyel, sütővassal és az éles eszközökkel: késsel, ollóval, satöbbi.

BIKA

Az egészséged szempontjából 2020 az egyik legjobb évnek látszik. Tavaly március óta jár az Uránusz a Bikában, amit lassacskán kezdesz megszokni. Vagyis már nem irritál, hanem ösztönöz a változás. Közben a tavalyi év végén Jupiter a Bakba lépett, és folyamatosan a legkedvezőbb fényszöggel támogat téged. Ettől sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb leszel, ami az egészségedre is kitűnő hatással lesz. A közérzeted és a teherbíró képességed is topon lesz. Csupán két időszakban kell vigyáznod magadra: augusztusban a hőség, októberben és novemberben a hideg teszi próbára a szervezetedet.

IKREK

2020-ban meglehetősen hullámzó lehet az egészségi állapotod. Hol fel leszel dobva, és minden jól alakul, hol magad alá esel, és semmi sem sikerül. Nem szabad átadnod magad a pániknak, mert olyankor betegedhetsz le. Kritikus időszakok: február 2. és március 3. között, augusztus 20. és szeptember 4. között. Szerencsére számíthatsz kiváló időszakra is március 22. és július 1. között. Ekkor olyan sorsszerű és remek lehetőségek találnak meg téged, amelyek lelkesítenek. Emiatt nem lesz időd betegeskedni, sőt, elfelejted, hogy van tested. Azért a szellemi táplálék mellett ügyelned kell a tested gondozására is.

Ezt jelzik a bolygók az egészségeddel kapcsolatosan 2020-ra (iStock)

RÁK

Az egészséged 2020-ban szorosan összefügg a párkapcsolatoddal. Minden jel szerint a szerelemre fogsz koncentrálni. Ha van párod, neki leszel kiszolgáltatva, mert ha kedves és gyengéd veled, akkor jól vagy, ha meg durva és kritizál, sokat betegeskedhetsz. Közben a féltékenység uralkodik el rajtad, ami tovább ronthatja a közérzetedet. Legrázósabb időszak július 5. és szeptember 4. között. Amennyiben nincs párod, élvezd a saját társaságodat. Mindkét esetben rá kell ébredned, hogy nem függsz senkitől sem. Kapcsolódhatsz hozzá, szeretheted őt, de nem függhetsz tőle, mert az már párkapcsolati függőség lenne.

OROSZLÁN

Nincs mese, 2020 a te szempontodból a fegyelem éve. Önmérsékletet kell gyakorolnod az egészséged megtartása érdekében. Mielőtt felhördülsz, tisztázni kéne, mit is jelent az önfegyelem. Úgy kell definiálni, mint a helyes mérték megtalálása és megtartása. Ez érinti az étkezést, a mozgást, a táplálékkiegészítőket. Utóbbiaknál ne „művitaminokra” gondolj, hanem például ízületvédőkre, csontképzőkre és sok fontos ásványi anyagra. Nem szabad összevissza mindent beszedned. Kérd inkább szakember tanácsát. Nyáron a hőség és a napszúrás ellen kell védened magad. Augusztus 2., 3. és 10. látszik a legkritikusabb napoknak.

SZŰZ

2020 alapvetően harmonikus évnek látszik, ez az egészségedre kitűnő hatást gyakorol. Persze szükség lesz arra, amiben te nagyon jó vagy: a következetességre. Ha szilveszterkor megfogadsz valamit, ami az egészségedre vonatkozik, azt ne feledd el az év során. Lesz egy időszak, amikor különösen szigorúnak kell lenned magaddal. Március 22. és július 1. között Szaturnusz, Kronosz, az Idő ura azt tanítja, hogy tiszteld az időt. Meglepő lehet, de az idő összefüggésben van az egészségeddel és a munkabíró képességeddel. Például úgy, hogy ügyelned kell, mikor eszel és mozogsz, mikor és mennyit alszol.

Nagyon fontos lesz a mozgás az egészséged megőrzéséhez (iStock)

MÉRLEG

Egész évben vigyáznod kell magadra. Az egészség olyan kincs, amit óvni kell. Mindegy, hány éves vagy, tenned kell, hogy megőrizd a jó közérzetedet. Mit tehetsz? 2020-ban egyél több nyers zöldséget és gyümölcsöt! Ha bármit hőkezelsz, csökken a vitamintartalma. Minden nap egyél sok salátát, amellyel önmagában is sokat teszel az egészségedért. Június 28-tól nagy kihívás vár rád: csupa olyan emberrel lesz dolgod, aki provokál, kritizál, és próbára teszi a türelmedet. Mindez megviselheti az idegeidet és a szervezetedet. Annyira sokkolhat az egész, hogy romlik az alvásod minősége. Idáig nem szabad eljutnod.

SKORPIÓ

Fantasztikusan jó dolgod lesz 2020-ban, hiszen a fizikai közérzeteddel nem lesz problémád. Természetesen nem élhetsz vissza ezzel, vagyis meg kell védened a testedet a hideg ellen és a hőség ellen is. Előbbire februárban és novemberben, utóbbira augusztusban lesz szükséged. Nem csak öltözködéssel védheted magad, hanem az étkezéssel is. Nézz utána, melyek a melegítő és hűtő élelmiszerek és fűszerek! Június 28-án bolygód, a Mars belép a Kosba, ami az egészségedre is kiváló hatással lesz. Felpörögsz, de közben vigyáznod kell magadra, nehogy megsérülj. Kisebb sérülés, baleset irtó könnyen megeshet innentől…

NYILAS

2020-ban nagyon megváltozol. Bolygód, a Jupiter a Bakban jár, és szokatlan fegyelmet hoz neked. Ez kedvezően hat az egészségedre, mert könnyebben lemondasz olyasmikről, amikről korábban nem tudtál. Például az édességről, a cukros üdítők, és hasonlók. Ne csodálkozz, ha a kávét és a teát ízesítés nélkül iszod inkább. Ezekkel rengeteget tehetsz az egészségedért, de persze a fegyelemnek nem kell önsanyargatásba csapnia. Ne böjtölj, ne koplalj! Elegendő, ha mértéktartóan eszel, iszol, sportolsz. 2020 december 19-én Jupiter kilép a Bakból. Lehet, hogy ezzel véget ér ez a szigorú szakasz, de azért remélhetőleg nem kezdődik a hedonizmus…

És persze az is, hogy mennyit és mit eszel… (iStock)

BAK

Hízásra hajlamosít Jupiter, amely 2020. december 18-ig jár a Bakban. Szokatlan módon kívánni fogod a tejszínes, édes ételeket, italokat. Legyél fegyelmezett, mert azok a kilók, amelyek ebben az évben feljönnek rád, hosszú évekre rajtad is maradnak! Ugye, tudod, hogy a hízás több egészségügyi problémát okozhat? Persze nemcsak az ételek hizlalnak, hanem a mozgás hiánya is. Sokat tehetsz ellene, ha rendszeres mozgást iktatsz a napirendedbe. De nem elég januárban lelkesen belevágnod, mert kitartás nélkül ez sem hoz eredményt. Még jó, hogy te alapvetően következetes vagy, ami ebben az évben elengedhetetlen.

VÍZÖNTŐ

2020-ban napra késznek kell lenned, vagyis folyamatosan figyelned kell az erőnlétedet. Amint azt észleled, hogy fáradékonnyá válsz, változtatnod kell a táplálkozásodon és az életviteleden. Sokat eshet az energiaszinted, ha nehéz ételeket eszel, nem mozogsz eleget, és keveset vagy a friss levegőn. Az előbb említett „szentháromság” legyen az alapelved ebben az évben! Ezzel megelőzhetsz egy korábban elképzelhetetlen tünetegyüttest is: a depressziót. Ne szörnyülködj! A depresszió nem elítélendő, és nem betegség. Inkább lehangolódás, amit kivédhetsz, ha jókat eszel, mozogsz és kimész a szabadba.

HALAK

Orvoshoz nemcsak akkor mehetsz, ha fáj valamid, vagy aggódsz valami miatt. Megelőzésképpen sem árt olykor a kivizsgálás, a kontroll. Mindig mondják a prevenció fontosságát, de ezt helyetted senki más nem teheti meg. Szóval vedd a bátorságot, és menj el egy teljes kivizsgálásra! Ennek a bolygók szerint ideális időszaka március 22. és július 1. között. De akkor sincs semmi baj, ha ezzel indítod az újévet. Nyáron a kánikula megviselheti a szervezetedet. Legforróbb napok lehetnek augusztus 2., 3. és 10. Ősz végén, tél elején a hideg széltől kell védened a fejedet és a füledet. Vigyázz magadra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top