nlc.hu
Horoszkóp

Nagy egészséghoroszkóp 2022

Nagy egészséghoroszkóp 2022

2022-ben 2 teljes holdfogyatkozás és 1 részleges napfogyatkozás lesz, ami mindenkit elővigyázatosságra int az egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

Az asztrológiában a fogyatkozások sosem jó jelek. Ráadásul a Hold az érzékenységet és a betegséghajlamokat szimbolizálja.

Lássuk, hogy melyik jegyet hogyan érinti mindez!

Maradj egészséges 2022

Maradj egészséges! (fotó: Pixabay)

KOS:

2022 legelején rosszul viseled a hideget. Szinte folyamatosan fázol. Ne divatozz! Öltözz melegen! Különösen a lábadat védd a fagytól! Csak a születésnapod környékén olvadsz fel. Május 11-én a Jupiter belép a Kosba. Innentől felélénkülsz. Csak a túlzásokra és a hízásra kell vigyáznod. Kritikus napok: június 29., július 9., szeptember 26., december 22. Emellett figyelj arra is, hogy rendszeresen mozogj! A sportnak bármilyen formája megfelel, csak legyen benne rendszeresség! A kampányszerű mozgás nem hoz se eredményt, se védelmet. Ne feledd a mondást: „Ép testben ép lélek.”! Testi, lelki ellenállóképességre törekedj!

BIKA:

Május 16-án és november 8-án lesz teljes holdfogyatkozás. Mindkettő érint téged. Tehát vigyáznod kell magadra. Könnyelműségnek nincs helye. Vagyis május közepén és november elején (nem csak a holdfogyatkozás napján) lassíts, óvatosabban mozogj, és tedd meg a klasszikus prevenciókat! A Hold szerint érzékeny területek lehetnek: vércukorszint, hormonháztartás, gége, vastagbél. Amennyiben ezek bármelyikével volt már korábban probléma, kiújulhat. Konzultálj orvossal! De semmiképp se pánikolj! A derűlátás a leghatékonyabb prevenció. Ezzel párhuzamosan jót tesz, ha jól érzed magad a bőrödben. Szóval kényeztesd magad!

IKREK:

2022. október 25-én lesz részleges napfogyatkozás, ami az egészséged szempontjából nem valami fényes jel. Előtte allergia vagy intolerancia okozhat fejtörést neked. Bármilyen szokatlan tünetet észlelsz, keress fel egy szakembert! Vércseppből, hajszálból, vagy a bőrre felvitt anyagokkal is meg tudja állapítani, hogy mi az az élelmiszer, pollen, szer, ami a gondot okozza. Minél tovább húzod az időt, annál durvábban reagál a szervezeted, addig, amíg nem iktatod ki az irritáció okát. Majd október 25. körül az energiaszinted, a közérzeted és a hangulatod mélyrepülésbe kezdhet. Előzd meg azzal, hogy önmagadra koncentrálsz!

RÁK:

2022. május 11-én a Jupiter jegyváltása szerint a munkahelyeden olyan változások kezdődnek, amelyek többlet feladatokkal járnak. Október 28. és december 19. között kicsit fellélegezhetsz. De utána folytatódik a nyomás. Ez rányomja a bélyegét az egészségedre. Nehéz lesz kikapcsolnod esténként, hétvégeken és szabadság alatt. Ahhoz, hogy ne robbanj le, elengedhetetlen, hogy megfelelő mozgást válassz. Ismerkedj meg a jógával vagy a tai chi-val! Ám ha igazán bevállalós vagy, akkor valamelyik keleti harcművészetet is választhatod. Meg fogsz lepődni, hogy milyen fantasztikus testi-lelki-szellemi gyógyító hatása van.

OROSZLÁN:

Téli álmot kéne aludni az év elején. Semmi erőd nem lesz. Reggelenként ólomsúlyúnak érzed az egész testedet. Ha jót akarsz magadnak, akkor változtass pár apróságon! Kelj 20 perccel előbb, szellőztess, tornázz pár percet, igyál frissen facsart gyümölcslevet és zöld teát! Ezek után frissebbnek érzed magad. Szerencsére május 11-től a Jupiter, 25-től a Mars lelkesítő energiákat hoz neked. Május 29-én a kettő együttállása túlzásokból adódó problémákat mutat: közlekedésben, mozgásban, sportban fokozottan óvatosnak kell lenned. Az év hátralevő részében a helyes mérték megtalálása és megtartása az egészséged megőrzésének kulcsa.

Orvosok egészség 2022

Nagy egészséghoroszkóp 2022 (fotó: Pixabay)

SZŰZ:

2022-ben egyetlen dolgot kell kerülnöd: az idegeskedést. Persze könnyű ezt mondani. A kompetencia vizsgálata segíthet: amikor idegessé válnál, tedd fel magadnak a kérdést, hogy tudsz-e változtatni az adott helyzeten! Ha igen, tedd meg! Ha nem, engedd el! Hidd el, egyszerűbb ez, mint gondolnád! Stresszesebb napok: január 30., március 22., május 15., augusztus 7., 14., november 11. Ezeket a napokat írd be a naptáradba, és írd mellé nagy betűkkel: kompetencia = van-e hatásom rá? Ezzel kihúzod a stressz okozójának méregfogát. Meglepően új tapasztalatokra tehetsz szert. És ha akarod, továbbadhatod a környezetednek.

MÉRLEG:

2022. május 10-ig, majd október 28. és december 19. között jobban kell vigyáznod magadra, mint máskor. A Jupiter jóindulatú. De mindig mindent felnagyít, hogy komolyan kelljen venned. Az előbb felsorolt időszakban a következő területek okozhatnak problémát: nyirokkeringés, felfázás, fertőzések, téves diagnózis, gyógyszer allergia. Muszáj körültekintőnek lenned, ha nem akarsz hosszan betegeskedni. Okosan tennéd, ha nem elégednél meg egyetlen diagnózissal, hanem kikérnéd más orvos véleményét is. Persze nem az a cél, hogy hipochonderré válj. Ügyelj erre! Máskülönben beképzelsz olyan tüneteket, amelyek nincsenek.

SKORPIÓ:

2022 az egészséged szempontjából kritikus év lesz. Május 16-án és november 8-án teljes holdfogyatkozás, október 25-én részleges napfogyatkozás lesz. Mindhárom érint téged. Sosem volt fontosabb, hogy fontos legyél önmagad számára. Minden nap tegyél azért, hogy jól érezd magad a bőrödben! Egyél válogatottan értékes élelmet, igyál sokat, és mozogj rendszeresen! Az alvás is egy gyenge pontja az egészségmegőrzésnek. Ha húzósabb hét áll mögötted, amikor összegyűlt alvásmínusz, akkor hétvégén lustálkodj, töltődj! Emellett fedezz fel magadnak új élményeket! Például sétálj nagyokat az erdőben, vagy táncolj otthon jó zenére!

Téli séta

Téli séta (fotó: Pixabay)

NYILAS:

2022. május 11-én bolygód, a Jupiter átlép a Kosba. Előtte túlhajszolt leszel. De utána erőre kapsz, és egy hegyet egyedül képes leszel eltolni. Majd október 28. és december 19. között megint nyakadba szakad az egész család gondja és/vagy az otthonteremtés összes nyűgje. Szerencsére Jupiter a Nagy szerencse bolygója. Vagyis szerencsés végeredményre számíthatsz. Csak az odavezető út viselhet meg. Az egészséged szempontjából a legfontosabb, hogy megőrizd az optimizmusodat. Ez nem lesz könnyű: június 29-én, szeptember 26-án és december 22-én. A „Vigyázz magadra!” tanáccsal nem tudsz mit kezdeni. Jobb, ha inkább figyelsz a tested igényeire.

BAK:

2022-ben egész évben bolygód, a Szaturnusz a Vízöntőben jár. Ez azt jelenti, hogy az egészséged megőrzése szempontjából a legfontosabb, hogy ne fázz fel. Divat lett, hogy a fiatalok (és nem csak a fiatalok) zokni nélkül, meztelen bokával járnak fagyos időben is. Ugye, te nem majmolsz ilyen ostoba trendet? Komoly húgyúti és/vagy vese problémákat szedhetsz össze, amiből nehéz lesz kigyógyulni. Furán hangozhat, de nem csak télen kell vigyáznod magadra. Nyáron adódhat olyan helyzet, amikor felfázhatsz. Pl. egy heves zápor után, vagy egy hűvösebb éjszakai buli során. Jól tennéd, ha mindig lenne a táskádban egy zokni.

VÍZÖNTŐ:

2022 nem lesz a kedvenc éved. Időnként akadályokba ütközöl. Ezek bosszantónak és feleslegesnek tűnnek. Ha felidegesít valaki vagy valami, nehezen tudsz megnyugodni. És ez az egészséged szempontjából kifejezetten káros. Különösen feszült napok: január 30., március 22., május 15., augusztus 7., 14., november 11. Jegyezd meg, hogy ezeken a napokon az idegeskedés tipikus „öngól”. Vagyis magaddal szúrsz ki. Mindegy, hogy mi az ok. Te alapvetően kreatív ember vagy. Az egészséged miatt előnyös lenne, ha ezt a kreativitást felszínre hoznád. A tartós home office olyan mozgásszegény időszakot hoz, amit okosan kell kezelned, feloldanod.

HALAK:

2022 életed egyik legsikeresebb éve lesz. Melléd áll a szerencse szó szerint és átvitt értelemben egyaránt. Tőled függ, hogy mit nevezel szerencsének. Bolygód, a Jupiter, a Nagy szerencse bolygója május 10-ig, majd október 28. és december 19. között jár a Halakban. Ez alatt vigyáznod kell a hízással és mindenféle túlzással. Máj elzsírosodás és cukorbetegség veszélye is fennáll. Mindez kellő fegyelemmel megelőzhető. Ám a Halak Jupiter nem a fegyelemről híres. Szükséged lenne egy olyan társra, aki hasonló cipőben jár. Vele közösen kialakíthattok olyan étrendet és mozgástervet, ami a túlzásoktól megment téged, ill. titeket.

Olvasd el a többi 2022-es horoszkópot!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top