Horoszkóp

Vigyázat, ennek a 3 csillagjegynek óriási az egója!

Bár a magabiztos emberekről általában elismerően vélekedünk, valójában egy keskeny vonal választja el az egészséges egót az egoizmustól. Lássuk, mely jegyekre mondhatjuk, hogy kifejezetten egoisták!

Az ego igazi hajtóerő lehet, megadja a siker eléréséhez szükséges magabiztosságot. De bizonyára mindannyian találkoztunk már olyannal, akinek az egója túlszárnyal mindent. Míg a legtöbbször negatív értelemben beszélünk az egóról, ez nem mindig indokolt. Valójában az egészséges méretű ego egyáltalán nem rossz, pszichológusok szerint az egészség és boldogság eléréséhez nélkülözhetetlen is. De mégis miért ennyire fontos? Az ego teszi lehetővé, hogy a negatív érzelmeket megfelelően dolgozzuk fel, leginkább a félelemben, dühben vagy szomorúságban gyökerezőket. Önbizalommal és erővel ruház fel bennünket, hogy méltósággal tudjuk kezelni a kihívást jelentő érzelmeket, és segít abban, hogy megértéssel és szeretettel forduljunk önmagunk felé.

Az önbizalom és magabiztosság hamar mérgezővé válhat, és akik ennek áldozatul esnek, könnyen megfeledkezhetnek a körülöttük lévőkről. Gőgössé, egocentrikussá, akár narcisztikussá vagy önmagukkal elfoglaltakká válhatnak, és pont azokat bántják meg, akikkel egyébként a legjobban törődnek.

Ismersz bárkit, akire illik ez a leírás? Egy családtag, munkatárs, barát vagy szomszéd, aki túlságosan el van magával foglalva, és felfújt egója rossz érzést kelt benned? A szakértők szerint vannak olyan személyiségtípusok, akik nagyobb eséllyel esnek ebbe a negatív gondolkodási mintába. Valójában, ha nem vesszük számításba a személyiségjegyeket, 3 csillagjegy számít a legnagyobb ludasnak egoizmus terén. Jobban teszed, ha egyáltalán nem sértegeted, de még játékból sem ugratod ezt a három jegyet, különben pórul jársz!

Ezeknek a csillagjegyeknek óriási az egója (iStock)

Bak

Nem mondhatnánk, hogy a Bakok túlságosan el vannak magukkal foglalva. Nem kifejezetten vágynak minden esetben arra, hogy ők legyenek a figyelem középpontjában. A Bakok legnagyobb hibája, hogy a siker érdekében annyira fókuszáltak, hogy mindenről és mindenkiről megfeledkeznek.  A részletek megszállottjává válnak, a tényekre és a gyakorlati követelményekre koncentrálnak, eközben megfeledkeznek arról, hogy az érzelmekkel is foglalkozni kellene, beleértve a sajátjaikat is. Ha te is Bak vagy, vedd figyelembe, hogy több dolog is van az életben, mint a célok eléréséért dolgozni.

Vízöntő

A különleges és egyedülálló Vízöntők nem tartanak attól, hogy feldúlják a kedélyeket. Annyira elszántak, hogy már-már tolerálhatatlanok abban, ahogy kilógnak a társadalom által nekik szánt skatulyából. Igazság szerint az igényük arra, hogy individuumként tekintsenek rájuk, gyakran kissé elbizakodottá teszi őket, mert különbnek tartják magukat azoknál, akik be tudnak illeszkedni. Kissé keménynek tűnhet ez a fajta gondolkodás, de ha Vízöntő vagy, ideje túllépned magadon. A másság nem feltétlenül jelent jobbat is. Bizonyos dolgokat pontosan azért tartanak a normának megfelelőnek, mert működnek.

Oroszlán

Senki számára nem okoz meglepetést, hogy az Oroszlánok egészséges (vagy nem annyira egészséges) egójukról híresek. Figyelmük központjában az önképük áll és az a rajongás, amit kapnak. A reflektorfényben tündöklésért élnek, és elszántak abban, hogy a világ többi részének megmutassák: ők a legjobbak mindenben. Bár mélységesen szeretnek, és erősen védelmükbe veszik szerettüket, nem áll tőlük távol, hogy a saját szükségleteikkel és vágyaikkal annyira el vannak foglalva, hogy képesek mindenkiről teljesen megfeledkezni. Ezzel könnyen megbántanak másokat. Ha te is Oroszlán vagy, próbálj meg újból azokra az emberekre koncentrálni, akik számítanak neked (ez nem mindig te vagy…).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top