Horoszkóp

Meghökkentő módon hatnak rád a színek

Meglepően hatnak a színek testre, elmére, lélekre egyaránt. Talán nem is sejted, milyen meghökkentő erő lapul bennük, hiszen a színek „csak” színek. Vagy talán mégsem. Sokkal, de sokkal több mindent rejtenek...

A színek egészen eltérően hatnak a lélekre, a testre, az elmére. Érdemes mélyebben is megismerni a színek jelentését, ahogyan azt is, hogyan alkalmazhatod azokat a mindennapi életben, s vajon mi mindenben segíthetnek. Biztosan tapasztaltad már, ha világos, vidám és élénk színű holmit viselsz, mennyivel jobb lehet a hangulatod, míg a fekete ünnepélyességet, elenganciát sugall. Hogy a különböző színek mi mindenre alkalmasak? Íme, az izgalmas részletek.

Ebben segít a fehér szín

A fehér nagyon erősen hat a hangulatodra például egy borús, szürke, esős napon. Próbáld ki, hogy fehérbe öltözöl, s a kedved sem lesz annyira szürke és lehangolt. A mostani időjárás tökéletes alkalmat kínál… Használhatod akkor is, amikor a határaidat, a korlátokat szeretnéd átlépni.

Így hat rád a piros

A piros az egyik legkedveltebb szín, és csöppet sem véletlenül. Érzékiséget kölcsönöz, izgalomba hoz, határozottá tesz, erősíti a párkapcsolatot, de a kezdeményező készséget is. Érdemes minél többször viselned, amikor párkapcsolatra vágysz, netán komolyabb változásokat szeretnél elérni az életedben. Fokozza az energiákat, az aktivitást, ezért ingerültebb, feszültebb napokon inkább kerüld a piros színt.

Ebben segít a rózsaszín

rózsaszín a szívcsakra színe is. Segít, ha éppen szomorú vagy, esetleg nehézségekkel nézel szembe az életedben, de jól jön, amikor harmóniára, békére vágysz. Akkor is érdemes használni, amikor úgy érzed, hibát követtél el, oldja a bűntudatot, és segít, hogy elfogadhasd magadat.

Meglepő módon hatnak rád a színek (fotó: Pixabay)

Így hat rád a narancssárga

Viselj minél gyakrabban narancssárgát, ha az önértékeléssel akadnak problémáid. Ha nem szereted ezt a színt, az azt is jeleni, hogy még nem állsz készen a változásokra, hogy továbblépj az életedben, és megtedd a siker felé vezető következő lépést. Veszteség, fájdalom érhetett a múltban, ezért a bizalmad is megrendült? A narancssárga segít a feloldani a blokkokat.

Ez a barna szín jelentése

A barna a Föld színe. Megnyugtat, óv, és védelmezi a lelked, amikor épp zaklatottabb időszakot élsz. Egyensúlyba, harmóniába hoz téged, nem mellesleg stabilitást ad. Földszín, ezért lehoz a földre, ha épp nagyon zsizsegnek a gondolataid.

Ebben segíthet a sárga

A sárga nagyon tiszta és egyértelmű szín. Oldja az aggódást, a sötét és negatív gondolatokat, magabiztosabbá, bátrabbá tesz. Nem mellesleg optimizmussal tölt el. Persze, amikor féltékenyen, irigyen tekintesz másokra, inkább a fehéret válaszd.

Bámulatosan hat rád a világoskék

A világoskék látványosan oldja a gorombaságot, ellágyít és megnyugtat, erősíti a könyörület, a megértés érzését. Segít, hogy elfogadd és megbékélj az adott élethelyzettel, begyógyítja az érzelmi sebeket. 

Ez a zöld szín hatása

A zöld leginkább abban segít, hogy képes legyél elfogadni és beilleszkedni az új környezetbe. Nagy segítséget jelent a költözés, az új munkahely első napjaiban. Erősen hat az idegrendszer működésére, így segít megnyugodni, lehiggadni és észrevenni a tiszta gondolatokat. 

Használd tudatosan a színekben rejlő erőt! (fotó: Pixabay)

A kék szín hatása egészen egyedi

A kék színt azonosítják az asztráltesttel, ezért az aura tisztításában is rendkívül hatékony. Feledteti a fájdalmas emlékeket, de abban is sokat segít, hogy megszabadulhass a káros szokásoktól, szenvedélyektől.

Így hat rád a lila szín

A lila kifejezetten erős energiájú szín, ezért mindenkor érdemes más színekkel kombinálni. S az sem véletlen, hogy nem mindenki kedveli. Hat az idegrendszerre, s depressziót is okozhat, amikor elveszítetted a lelki egyensúlyodat. A koronacsakra színe is, a spirituális képességekre hat, megnyitja az érzékelést a szemmel nem látható világ felé. Világosabb árnyalata, mint a levendula ugyanakkor ellazít, oldja a stresszt, így ezt az árnyalatát stresszes időszakban is bátran használhatod.

Ez a szürke szín hatása

A szürke amellett, hogy oldja a feszültséget, a szorongást és egyes mentális problémákat, bátorsággal vértez fel, hogy kimondd, amit valójában gondolsz. Bár nem a legkedveltebb és leggyakoribb szín, időnként jól jöhet a segítsége.

Ebben segíthet a fekete

A fekete a legsötétebb szín, mégis fura módon éppen a sötétség legyőzésében segít a leginkább. Rávilágít a hazugságokra, de abban is nagyon hatékony, hogy képes legyél elmélyedni magadban. Csak kevesen mernek valóban szembenézni a belső világukkal, a fekete ugyanakkor a lelked mélyére, az önismeret felé vezet téged…

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top