nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp

Heti holdhoroszkóp 2021. augusztus 18–24. – A kék Hold hete

A vasárnapi teliholdat blue moonnak, kék holdnak nevezik. De ne keress az égen kék színű Holdat, mert a kifejezés nem a színére vonatkozik, hanem egy angol kifejezés: „once in a blue moon” = néha, nagy ritkán. Miután egy évben egyszer fordul elő, hogy két telihold van ugyanabban a jegyben.

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

Heti holdhoroszkóp

Holdvarázslat (Fotó: Pixabay)

SZERDA – augusztus 18.: A Bakba lépő Hold hatására fegyelmezettebbé válsz, ami a kísértő, hizlaló édességek kapcsán kifejezetten kedvező. Nem kell böjtölnöd, de érdemes visszafogottabban enned, innod. Mivel még nő a Hold, vigyáznod kell a finom falatokkal, ha nem akarsz meghízni. A Bak Hold abban is segít, hogy hatékony legyél.

CSÜTÖRTÖK – augusztus 19.: A hosszú hétvége előtti utolsó munkanapon a Bak Hold továbbra is nagyszerű segítség, ha dolgoznod kell. De ha szabadságon vagy, akkor is jól jön az a józanság, amit képvisel. Ma fogászati tilalom van a hagyomány szerint. Ennek ellenére mehetsz fogorvoshoz, de lehet, hogy vissza kell még térned.

PÉNTEK – augusztus 20.: Délelőtt a Hold a Vízöntőbe átlépve sokkal bohókásabb hangulatot hoz. Innentől feszegetheted a határokat, reformokon törheted a fejed. Érdemes lenne új ételeket, ízeket, illetve a szokásostól eltérő programokat kipróbálnod. És mindenképpen szellőztesd ki a fejedet, a tüdődet, a lakásodat, az ágyneműdet!

SZOMBAT – augusztus 21.: A régiek megfigyelése szerint telihold előtti napon a legerősebben hat a növő Hold, ami arra jó, hogy minél több jóval kényeztesd a szervezetedet: vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, enzimek stb. Ezt megteheted élelmiszerekkel és tápláló arcpakolásokkal is. Most a leghatékonyabban hasznosul mind.

VASÁRNAP – augusztus 22.: A hosszú hétvége utolsó napján elszomoríthat, hogy vége a lazításnak. Erre rátesz egy lapáttal a telihold is. Szóval duplán feszült nap elé nézel. Ám megteheted, hogy kihozod ebből a napból a maximumot, és kiélvezed minden percét. A Hold kicsivel telihold után átlép a Halakba, ami szentimentálissá tehet. (A teliholdról részletesebben lejjebb olvashatsz.)

HÉTFŐ – augusztus 23.: Telihold után ma már fogy a Hold. A vizes Halakban aktuálissá teszi a mosást, felmosást, locsolást, öntözést. A fogyó Hold segít a méregtelenítésben. Főleg, ha talpmasszőrhöz mész. Próbáld ki! Kellemesen fogsz csalódni. Választhatsz más módot is. Például salaktalanító, detoxikáló teát.

KEDD – augusztus 24.: Mivel csak este vált jegyet a Hold, még ma is aktuális a mosás, felmosás, locsolás, öntözés. Ahogy a talpmasszőr és a méregtelenítő teák is. A Halak Hold békét és egyfajta lebegő érzést hoz. Ha teheted, hallgass zenét vagy feküdj ki a fűbe, és hallgasd a természet hangjait!

Napi horoszkóp

Szívd be a napfény melegét! (Fotó: Pixabay)

Erre figyelmeztet a heti holdnaptár

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 08. 18-24.

Heti holdhoroszkóp tábla 2021. 08. 18-24. 

BLUE MOON

Augusztus 22-én (14:02-kor) a Hold a Vízöntőben, a Nap az Oroszlánban áll ismét. Ez idén már a második telihold a Vízöntő-Oroszlán tengelyen, ami ritka. Innen a blue moon, kék hold kifejezés, ami nem a színére vonatkozik, hanem egy angol kifejezés: „once in a blue moon” = néha, nagy ritkán. Miután egy évben egyszer fordul elő, hogy két telihold van ugyanabban a jegyben. Július 24-én volt már egy Vízöntő-Oroszlán telihold, és most vasárnap ismét.

Ez a telihold mindenkit megvisel. Téged is. Különösen, ha a Vízöntő vagy az Oroszlán jegyében születtél. De érzékenyen érinthet, ha Bika vagy Skorpió szülött vagy.
Elsősorban párkapcsolati, másodsorban közérzeti/hangulati feszültségekre kell készülnöd. Ezekre akkor is számíts, ha nem az előbb felsorolt jegyekben vagy érintett!

Ugye, tudod, hogy a közlekedésben is fokozottan óvatosnak kell lenned? Teliholdkor mindig a szembe jövő emberek, járművek jelentik a veszélyt. A hosszú hétvége utolsó napján egészen biztos, hogy sokan tartanak hazafelé. A zsúfoltság és a hőség együtt egy veszélyes kombináció. A legjobb, ha türelmesen és kényelmes tempóban közlekedsz.
Maga a telihold vasárnap kora délután lesz, de rányomja a bélyegét az egész hosszú hétvégédre.
Ha jót akarsz magadnak és a többieknek is, akkor mindent a lehető legbékésebben kezelj, viselj, reagálj le!

Napi horoszkóp

Egyensúlyban (Fotó: Pixabay)

Ez is érdekelhet pár az ágyban Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top