nlc.hu
Horoszkóp
Ilyen egy tipikus Halak csillagjegyű szülő

A Halak szülők kreatívak, érzékenyek, de ennek vannak árnyoldalai is

Egy halak csillagjegyű szülő gyakorlatilag az empátia élő szobra, a gyereke mindig számíthat rá, ha egy kis lelkizésre van szüksége. Viszont szeret a fantáziájába menekülni, a túlérzékenységéből pedig könnyen konfliktusforrás lehet a családban.

Ha egy gyereknek az egyik szülője Halak csillagjegyű, biztos lehet benne, hogy az életében mindig lesz valaki, aki odafigyel rá, és aki akár akkor is észreveszi, ha baj van, amikor az nincs kimondva. A Halak mind közül a legempatikusabb csillagjegy, és ez nyitottságot hoz magával: ha a gyereknek ilyen anyukája vagy apukája van, biztos lehet abban, hogy őszinte kommunikációra számíthat odahaza, és egy olyan környezetben nőhet fel, ahol az emberek nem fojtják magukba az érzéseiket, hanem nyíltan beszélnek róluk, így közvetve arra nevelik, hogy ő se féljen beszélni az érzelmeiről, ne tartsa magában a bánatát, de az örömét sem. A Halak szülőre egyfajta legjobb barátként lehet számítani, hiszen mély empátiájával átérzi a gyereke helyzetét, és még akár tanáccsal is tud szolgálni a számára. Ugyanakkor ez a mély empátia hátrányokkal is járhat.

Esti mese

Amikor az esti meseolvasás egy nagy kaland (fotó: Getty Images)

A szülői szigor nem az erősségük

A Halak szülő hajlamos piedesztálra emelni a gyerekét, aki minden körülmények között a legfontosabb számára, és akadnak köztük olyanok, akik annyira összebarátkoznak a gyerekükkel, hogy emiatt képtelenek beléjük nevelni, hogy vannak határok is az életben. A szigor nem épp a legerősebb oldaluk, az pedig már-már lelki fájdalmat okoz számukra, ha a gyereküket valamiért meg kellene büntetniük: akár egy esti televízió-megvonástól is komoly lelkifurdalásuk támadhat. A legjobb, ha a gyereknevelés ezen részét a másik szülőre bízzák, ugyanis fontos felállítani a határokat, és be is tartatni azokat, amihez időnként szigorra is szükség lehet. A Halak szülő nem szeret főnököt játszani mások felett, és ez ugyan sokszor szimpatikussá teszi őt, anyaként vagy apaként olykor bizony hátrányt jelent. Persze képes erőt venni magán, és megugrani a feladatot, de neki ez nem természetesen jön, meg kell erőltetnie magát érte. Cserébe viszont borzasztó nyugodt természetű, nehezen hozható ki a sodrából: ő az a szülő a játszótéren, aki még a legnagyobb rosszaságokat is irigylésre méltó higgadtsággal reagálja le.

Robban a kreativitástól

Ha a gyerek anyukája vagy apukája Halak csillagjegyű, biztos lehet abban, hogy odahaza nem fog sokat unatkozni. A Halak csillagjegybe tartozó szülők ugyanis majd kirobbannak a kreativitástól, és ezt a gyereknevelésben is képesek kamatoztatni. Szellemes és fantáziadús játékokkal rukkolnak elő, mindig valami újdonságon jár az eszük, és este, lefekvés előtt nem elégednek meg azzal, hogy mesekönyvből olvasnak, hanem biztosan saját maguk ötlenek ki mesefigurákat a hozzájuk tartozó vadonatúj kalandokkal. Ráadásul ezzel nemcsak a gyereket szórakoztatják, hanem ők is jól érzik magukat közben. A nagy fantázia azonban hátránnyal is jár: a Halak csillagjegyű szülő ugyanis az érzelmeiről ugyan szeret beszélni, de a problémákkal nem annyira szeret szembenézni. Sokszor próbálja őket szőnyeg alá söpörni és a halogatás is a természetes tulajdonságai közé tartozik, pedig időnként ki kell lépnie a fantáziáiból és szembe kell néznie a valósággal. A tervezés és a pontosság sem tartozik az erényei közé, de mindezt gondoskodással, odafigyeléssel, sok-sok szeretettel, játékossággal, őszinteséggel és a személyéből áradó végtelen nyugalommal pótolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top