nlc.hu
Horoszkóp

Hangolódj a megújulásra a tavaszi nap-éj egyenlőséggel

Engedd el a félelmeidet, és add át magad a tavaszi újjászületésnek!

Ma délután kezdetét veszi az asztrológiai és meteorológiai tavasz. Ezzel együtt a benned szunnyadó energiák is ébredezni kezdenek, segítsd őket!

A mai nappal kezdetét veszi az idei tavasz: a természet és a lélek újjászületése. Bár a tavaszi fáradtság lehet, hogy téged is gyötör, és nem érzed magad sem újnak, sem frissnek – éppen ez mutat rá, hogy a tél után a testben és a lélekben is nagytakarítást szükséges tartani.

nő jácintokkal

Fotó: Unsplash

Érkezik a fény ereje

A nappalok, a napos órák növekedtével megérezzük az ébredezés energiáját. Érdemes ilyenkor, ha tehetjük, a napon sétálni – akár munkába menet, akár hazafelé, egy kis parkon át, vagy vízpart-, fák mentén. Ezzel már növeljük a boldogsághormon szintet, átmozgatjuk az ízületeinket, és idő adódik gondolkodni, esetleg sétáló meditációt végezni.

Tarts lelki lomtalanítást

El sem hiszed, hogy környezeted rendbe tétele, a régi, zavaró energiájú holmiktól való megszabadulás milyen üdítő hatással lesz rád! Ajándékozd el, amit nem szeretsz, nem használsz, és nem árt egy alapos tértisztítást sem végezni.
Így máris könnyebben nézel szembe a lelki terhekkel, amitől szintén egyszerűbb megszabadulni tavasszal, mint a téli, befelé forduló időszakban.

Köszöntsd a megújulást

Amikor bármilyen tisztításba, változásba kezdünk, nagyon sokat számíthat egy apró rituálé, ami kézzel foghatóvá teszi, megalapozza a szándékainkat. Válassz egy ásványt, amit magadnál hordasz majd a kitartás jegyében. Gyújts mécsest, kérj áldást a természettől az életedre, a testedben keringő energiákra. Tehetsz a rögtönzött oltárra egy tavaszi hagymás virágot, ami a növekedést, a megújulást jelképezi, amit kiültethetsz a szabadba, amely hosszú évtizedekig kihajt majd és elszárad, bemutatva ezzel az élet, az évszakok ciklikusságát.

Legyen társad a változás

Bármennyire van tele szépségekkel, színekkel és illatokkal a tavasz, míg a tél és az ősz depresszióval sújthat, így a tavasz és a nyár is szorongást hozhat. Természetes, ha tartasz a változástól, az ismeretlentől, de bármikor tudsz rajta változtatni!
Figyeld meg a világ változásait, nézd végig az életed változásait. Keresd ki az emlékeid közül, amikor valamire képes voltál, amikor megoldottad a problémákat, vagy amikor te segítettél valaki másnak! Legyen a tavasz a példaképed, a változás pedig szerető társad az életben. Szeresd önmagadat is, minden állapotodban, és a változás a te oldaladra áll.

Ez is érdekelhet nő sárga virágok közt fekszik Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top