nlc.hu
Horoszkóp

Nyári napforduló és a csillagjegyek

Ezt hozza a csillagjegyeknek a nyári napforduló

A nyári napforduló napján, június 21-én veszi kezdetét a csillagászati nyár.

Mivel a különböző bolygóállások nagyban kihatnak az életeseményeinkre, személyiségünkre és arra, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, jól jöhet, ha tudod, mire számíthatsz a nyári napfordulón,  ami igazán izgalmas energiákat mozgósíthat mindannyiunk számára.

Nyári napforduló és a csillagjegyek

Fotó: Getty Images/Westend61

Kos

Könnyen lehet, hogy a Kosokra valamilyen komolyabb családi nyomás nehezedik a nyár kezdetén. Egy rokon a megszokottnál is nagyobb figyelmet követelhet magának, de az is lehet, hogy egy váratlan otthoni bonyodalom teszi mozgalmasabbá a hétköznapokat. A legjobb, amit tehetsz, hogy nagyobb figyelmet fordítasz a hozzád közel állókra, és rájuk is gondolsz, mielőtt fejest ugranál nagyszabású terveid megvalósításába.

Bika

A Bikák számára felejthetetlen élményeket hozhat az idei nyár, ha utazásra adják a fejüket. Nem kizárt, hogy nagyszabású családi esemény zökkent ki a hétköznapok egyhangúságából, kellemes találkozásokkal tarkítva. Készülj fel arra, hogy számtalan kedves emlék tör utat magának – semmiképp se állj az útjukba, inkább hagyd, hogy úrrá legyen rajtad a nosztalgia, és éld át újra az egykori szívderítő örömöket!

Ikrek

Az Ikrek jegyűekben túltenghet a vágy egy kis kikapcsolódásra, hiszen az utóbbi időben leginkább azzal voltak elfoglalva, hogy kibontakoztassák a tehetségüket és megvalósítsák az álmaikat. (Szerencsére a legtöbbjük bőségesen le is szüretelheti majd a munka gyümölcsét!) Előtted az egész nyár, hogy egy kis időre elszökj a kötelezettségek elől – de csakis azután, hogy mindent elrendeztél. Hidd el, ha sikerül pontot tenned a félbehagyott dolgok végére, legalább olyan jól fogod érezni magad, mintha vakációznál!

Rák

Ha valakinek, akkor a Rák jegyűeknek boldog lesz az idei nyári napforduló! Tökéletes ez az időszak arra, hogy új terveket szövögess – és meg is valósítsd azokat. Ami még ennél is nagyobb örömmel tölthet el, az nem más, mint egy jól sikerült családi kiruccanás azokkal, akik igazán kedvesek a szívednek. Lazíts egy kicsit a gyeplőn, kapcsolódj ki és töltődj fel! Ennek az egyik legjobb módja, ha élvezed a természet közelségét és szélnek ereszted a nyomasztó gondolatokat!

Oroszlán

Az Oroszlánok mindig is vágynak arra, hogy az átlagnál különlegesebb bánásmódban részesüljenek, most sem jár más a fejükben, csak az, hogy tejben-vajban fürödjenek, aztán a naplementét csodálva pezsgőt kortyoljanak, és epret falatozzanak, akár a királyok. Ha ez nem is adatik meg mindegyiküknek, az biztos, hogy minden extra kényeztetést örömmel fogadnak. Jaj annak, aki erről megfeledkezik, és „földi halandóként” bánik velük!

Szűz

A Szűz jegyűek cseppet sem unatkoznak mostanában, de ezt egyáltalán nem bánják – fontos feladatok megvalósításában vesznek részt, ami büszkeséggel tölti el őket. A legtöbb Szűz számára az a szerencsés helyzet áll elő, hogy kollégáival abszolút egy húron pendül, így a közös munka is inkább öröm, mintsem szenvedés. Ezért fordulhat elő, hogy a Szűz jegyűek nincsenek különösebben besózva a nyári vakáció miatt, hiszen számukra most a különböző feladatok megoldása is felér egy kikapcsolódással.

Mérleg

A Mérlegek számára valószínűleg most érkezik el az „év lehetősége”, már ami a karrierjüket illeti. A legtöbben hosszú ideje vártak arra, eddig mindhiába, hogy felfedezzék a tehetségüket, és bőkezűen értékeljék a teljesítményüket. Mivel ennek most jött el az ideje, a Mérlegeket teljesen hidegen hagyja a nyári forróság, hiszen minden idegszálukkal az önmegvalósításra koncentrálnak. Azért a szép sikerek megünneplését kár lenne kihagynod!

Skorpió

Igaz, hogy az iskolák épp most zárták be a kapuikat, a Skorpiók számára ez az egyik legtökéletesebb időszak arra, hogy tanulásra adják a fejüket, vagy később kamatoztatható tapasztalatokra tegyenek szert. Szerencsére okosodni nemcsak az iskolapadban ülve lehet, ezért a legjobb, amit most egy Skorpió tehet, az az, ha nyitott szemmel jár a világban, és tudatosan mélyíti az ismereteit. Adj teret az érdeklődésednek és a tudásszomjadnak, mert ez akár abban is segíthet, hogy új ajtók nyíljanak meg előtted!

Nyilas

A Nyilas jegyűek egészen biztosak lehetnek benne, hogy nem lesz unalmas számukra a most kezdődő időszak. A nyári napforduló fontos mérföldkő a Nyilasoknak ebben az évben, ugyanis végre rálelhetnek arra a belső békére, amit már jó ideje hiába kerestek, pedig nagyon is megérdemeltek. A legjobb, amit most Nyilasként tehetsz, az az, hogy hagyod magad sodródni az eseményekkel, és kiélvezed minden percét annak, hogy újra magadra találtál. Hidd el, most ez a legfontosabb, minden egyéb megvár!

Bak

A nyári napfordulót követő hetek sok Bak számára teremthetnek olyan helyzetet, amelyben – a munkahelyen vagy a magánéletben – idegőrlően sok időt és energiát emészt fel egy zűrösebb kapcsolat. Egy ízig-vérig Baknak ez nem szegheti kedvét, sőt mi több, még profitálhat is ebből az elsőre bosszantónak tűnő szituációból. Rátermettségeddel és kitartásoddal nemcsak sikerre viheted az ügyet, hanem a körülötted élők elismerését is kivívhatod. Most érdemes bevetned a rejtett tartalékaidat, hogy megmutathasd a világnak (és a veled packázóknak), hogy milyen fából faragtak!

Vízöntő

Az idei nyári napforduló ráébreszti a Vízöntőket arra, hogy bizonyos dolgokat újra kell tervezniük ahhoz, hogy testileg és lelkileg is elégedettek lehessenek magukkal. Jól jöhet, ha átböngészed a legfrissebb kutatási eredményeket, amelyek alapjaiban változtathatják meg eddigi elképzeléseidet, célkitűzéseidet. Nem biztos, hogy ehhez száraz tankönyvi értekezéseket kell bújnod naphosszat – sokat meríthetsz például egy egészséges táplálkozásról szóló dokumentumfilmből vagy főzőműsorból is.

Halak

A nyári napforduló a Halakban felébresztheti az anyai ösztönöket, ezért a jegy szülöttjei közül sokan olthatatlan vágyat érezhetnek arra, hogy gyerekek közelében legyenek, vagy valamilyen alkotó tevékenységbe kezdjenek. Hogy helyreálljon a belső békéd, Halakként most is sokat segít a víz közelsége, hiszen nem csak a hullámokban merülhetsz el, hanem saját magadban is. Izgalmas élményekben lehet részed, ha leporolod gyerekkori vágyaidat, és olyan tevékenységekkel teszed tartalmassá a szabadidődet, amiket gyerekként imádtál: például kajakozással vagy ékszerkészítéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top