A muffint azért szeretjük, mert a muffinrecept egyszerű, gyorsan elkészíthető, a végeredmény nagyon finom, és ha kell, könnyen szállítható. A húsvéti muffinrecept pedig még vicces is ráadásként: színes, mozgalmas és kisállatos dekorral megpakolt. A húsvét egyik hagyományos szimbóluma a kiscsibe, az új élet, az újjászületés jelképe. Ennek eléggé vicces megformálása a pipi a muffinban recept elkészítése.
Húsvéti muffin nyuszis dekorációval
A másik jellegzetes szimbólum, a nyuszi sem hiányozhat a húsvéti desszertek dekorálásakor. Akár magunk készítjük a nyuszis muffin dekorációját, akár boltban vesszük, biztos a siker, főleg a legkisebbek körében. Ehhez a húsvéti finomsághoz bármilyen, akár csokismuffin-receptet is választhatunk, lényeg a dekoráción van, amit megformázhatunk színes marcipánból vagy készíthetjük csokinyusziból.
Muffin hozzávalói:
Tésztához:
- 1,5 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 5 ek tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 tk sütőpor
Krémhez:
- 15 dkg mascarpone
- 3 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- csokinyuszi
A húsvéti muffin elkészítése:
- A csokoládét a vajjal vízgőz fölött összeolvasztjuk.
- A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az olvasztott vajas csokoládét.
- Hozzáadjuk a tejet és alaposan elkeverjük.
- A muffinsütőt kibéleljük a papírkapszlikkal, és félig töltjük a tésztával.
- 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal, majd a habtejszínt is óvatosan hozzákeverjük.
- Habzsákba töltjük a krémet, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
- Az elkészült muffinokat hagyjuk kihűlni, a habzsákból rányomjuk a mascarponés krémet, megszórjuk kókuszreszelékkel, és ráültetjük a csokinyuszikat.