A következőkben azt is bebizonyítjuk, hogy amennyire szépek ezek a húsvéti ételek, annyira könnyű is elkészíteni őket. Semmiféle konyhai előképzettséget nem igényelnek és hihetetlenül jól mutatnak a húsvéti vendégváró asztalon. Ha nem szeretnénk nagy sütés-főzést rendezni, de jönnek hozzánk a család közeli s távoli tagjai, ezekkel a falatnyi húsvéti ételekkel kápráztassuk el őket.
De a locsolók is rögtön lecsapnak majd ezekre a színes húsvéti ételekre.
A legmenőbb húsvéti vendégváró ételek
Krémsajtos, lazacos uborka. 10 perc alatt 40 darab falatka elkészül, és közben még koccintottunk a tojáslikőrrel is. Friss kaporral bolondítsuk.
Ananász baconnel. A friss ananászkockákat baconbe csavarjuk, megforgatjuk barna cukorban, és sütőben ropogósra sütjük. Átjárják egymást az ízek.
Gyümölcssaslik joghurtmártogatóssal.
Eperhegy áfonyával. Az epreket bevágjuk, megtöltjük tejszínhabbal és a tetejére egy áfonyaszemet pöttyintünk.
Hummusz zöldségekkel. A legjobb vega mártogatós, aminek nagyon is van létjogosultsága húsvétkor, hiszen jó megpihenni a sok sonka közepette. A megfőzött csicseriborsót turmixoljuk fokhagymával, olívaolajjal, citromlével, szezámmaggal, sóval és pirospaprikával. Zöldségekkel kínáljuk: zellerszár, sárgarépa, uborka, cukorborsó.
Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe! Minden a hűtőben van, csak fel kell kockázni és fogpiszkálóra szúrni: csemege uborka, sonka és sajtkocka. Az utolsó pillanatban betoppanó vendégeknek való húsvéti étel.
Tojásos-krémsajtos falatkák. Zellerszárral és retekcsírával pikáns lesz.
Citromos „tükörtojás” habcsók. A karácsonyról megmaradt habcsókok, ha létezik ilyen, legszuperebb hasznosítása. Készítsünk citromos krémet, és kanalazzuk a habcsók közepére, hűtőben hagyjuk megszilárdulni. A klasszikus húsvéti ételek után jól jön majd egy kis fanyar ízvilág.