Most inkább nem mennénk bele, hogy mi volt előbb, a húsvéti tojás vagy a macaron. A fő, hogy a kettő most találkozott, és megszületett a tökéletes húsvéti desszert! Mutatjuk!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 130 gramm mandulaőrlemény
- 350 gramm porcukor
- 4 tojásfehérje
- 100 gramm kristálycukor
- ételfesték
A krémhez:
- 5 tojásfehérje
- 1 csésze cukor
- 400 g vaj
- 1 tk. vanília
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 150˚C -ra. Tedd a mandulaőrleményt és a porcukrot egy tálba, és keverd össze őket. Ezután verd fel a tojásfehérjéket, míg kemény hab nem lesz az egészből, majd add hozzá a cukrot a tojásfehérjéhez, és keverd teljesen simára a habot. Ha kész, óvatosan forgasd bele a mandulás keveréket a tojásfehérjehabba, és csepegtesd hozzá az ételfestéket. Öntsd a tésztakeveréket habzsákba, abból pedig sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj ki kerek formákat. Ha minden kész, süsd 20 percig őket.
- A krémhez: keverd össze a cukrot és a tojásfehérjét robotgéppel. Ezt a keveréket tedd át a tűz fölé, és kevergesd, amíg a cukor feloldóik. Vedd le a tűzről, és ismét keverd meg a robotgéppel, 7-8 percig, amíg kihűl. Ezután darabokban keverd bele a vajat és a vaníliát.
- Állítsd össze a macaronokat, majd cukormázzal díszítsd ki őket. A tökéletes cukormázhoz itt találsz receptet.