Húsvét

Villantós húsvéti menü

A bárányhússal kicsit úgy vagyunk, mint a hallal: halat karácsonykor, bárányt húsvétkor eszünk. Mindkét alapanyag több figyelmet érdemelne egész évben, hiszen nagyon ízletesen készíthetők el, de sajnos borsos ára miatt a bárány egyelőre ünnepi fogás marad. Mi most erre mutatunk egy receptet, a hozzá passzoló desszerttel.

A jó minőségű alapanyagok előnye, hogy nem kell körülöttük igazán nagy felhajtást csinálni, az eredmény mégis mennyei lesz. Igaz ez a mostani húsvéti menünk főételére és desszertjére is. Kevés ráfordított konyhai munkával csodálatos dolgokat tudunk a húsvéti asztalra varázsolni.

Ezúttal valami igazán mutatós húsvéti menüben gondolkodtunk, amit mindenki megemleget még karácsonykor is. Egy kiadós reggelit követő húsvéti menü persze már ne legyen nagyon megterhelő sem a gyomornak, sem a háziasszonynak, hiszen neki a megelőző napokban nem kevés süteményt kellett legyártania a húsvéti menühöz.

Villantós húsvéti menü

Fűszeres báránysteak lucernacsírával

Hozzávalók:

  • 2 szelet bárány T-bone steak
  • 1 ek szárított menta
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek római kömény
  • 1 ek tárkony
  • 1 ág friss rozmaring
  • fél citrom leve
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
Villantós húsvéti menü, egyszerűen? Nem lehetetlen!

Elkészítés:

  • A páchoz: az olajat és a citrom levét elkeverjük a szárított fűszerekkel, a rozmaringlevelekkel és a megroppantott fokhagymával.
  • Alaposan bedörzsöljük vele a hússzeleteket mindkét oldalon, és lefedve egy éjszakát állni hagyjuk.
  • Sütés előtt sózzuk meg, szedegessük le, ha túl sok a szárított fűszernövény, nehogy megégjen, majd serpenyőben oldalanként 5-5 perc alatt süssük meg.
  • Lucernacsíraágyon tálaljuk.

Epres milleu feuille

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • olaj
  • kristálycukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • friss eper
Villantós húsvéti menü, egyszerűen? Nem lehetetlen!

Elkészítés:

  • A tepsibe terített sütőpapírt megkenjük vékonyan olajjal, ráterítjük a leveles tésztát, és ezt is megkenjük vékonyan olajjal, majd megszórjuk kristálycukorral. Leterítjük egy másik sütőpapírral és egy másik tepsivel. 200 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük.
  • A krémhez keverjük ki a mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel, majd töltsük habzsákba.
  • A kihűlt tésztát vágjuk egyforma téglalapokra, és töltsük meg a mascarponés krémmel. A habzsák segítségével nyomkodjunk kisebb halmokat a ropogós tésztára.
  • Erre kerül pár szelet eper, majd egy újabb tésztalap, krémmel és eperszeletekkel. Ezt addig ismételjük, amíg el nem érjük a kívánt magasságot.

Ezzel a sütivel pedig feltettük a húsvéti menünkre a koronát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top