nlc.hu
Kert

Vaddisznó rontott a magyar Európa-bajnokra

Vaddisznó rontott a magyar Európa-bajnokra

Koris Edina Európa-bajnok kutyás terepfutó Érd környékén találkozott a vaddisznócsaláddal.

Gyermekeit féltő anyaállat kergette meg a kutyáját sétáltató, háromszoros Európa-bajnok kutyás terepfutót egy Érd-környéki erdőben. Koris Edina azóta is hálás az őrangyalának, aki vigyázott rá a meglehetősen veszélyes kaland során – számolt be az esetről a Bors.

vaddisznó család

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A magyar sportolónő a szokásos edzőkörútján vett részt a Kitti nevű német vizsla-európai szánhúzó keverék kutyájával kedd dél körül Érd egyik közkedvelt erdei útszakaszán, ahol egy bukkanón egy vaddisznócsaládba ütköztek.

A lapnak a sportoló azt nyilatkozta,

Egy nőstény vaddisznó habozás nélkül nekünk rontott. Én megtorpantam, így arra sem volt időm, hogy a zsebemből elővegyem a telefonomat, hogy az állatoknak hangosan lejátsszak egy ACDC-dalt, amivel elriaszthattam volna azokat. A kutyák ebben az időszakban különösen ki vannak szolgáltatva az amúgy növényevő vaddisznóknak, mert utóbbiak, tudjuk, hogy erősebbek. A nőstény disznónak valószínűleg kicsinyei voltak, és veszélyeztetve érezte a családját. Egy nőstény vaddisznó habozás nélkül nekünk rontott.

Edina érthetően nagyon megijedt a nem tervezett találkozástól. Noha sikerült előbb mintegy 100 méteres távolságra elriasztani maguktól az állatot, a vaddisznó utána még 300 méteren keresztül követe őket. Szerencsére azonban végül nem lett senkinek semmi baja.

Vaddisznók időről időre felbukkannak olyan helyeken, ahol emberek is előfordulnak. Nemrég Pozsonyban készült egy felvétel egy vaddisznócsaládról, mely a villamossíneken sétálgatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top