nlc.hu
Mindennapok

Az elveszett macska visszatért

Hat év után tért vissza az elveszett macska a gazdájához

Hat éve veszett el egy kaliforniai nő macskája, ám úgy tűnik, most újra egymásra találtak.

Még 2017-ben futótűz miatt a kaliforniai Kenwoodban élő Patricia Duane háromszor kényszerült evakuálásra férjével, Michaellel, valamint macskáikkal és kutyáikkal. A sok költözés közepette az egyik macskájuk, egy Oz nevű barna cirmos elszakadt tőlük.

A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi minisztérium szerint a futótűz hetekig pusztított Sonoma megyében, és mire Duane és férje visszatértek a birtokukra, a nő azt mondta, hogy az úgy nézett ki, mint egy háborús övezet. A nő hónapokig kereste a macskáját, de kételkedett abban, hogy túlélte az állat a szabadban, ugyanis mindig benti cica volt, a gazdája szerint képtelen lett volna levadászni magának valami állatot, hogy táplálkozni tudjon. Miután nem találta, elgyászolta a macskát.

Hat évvel később, a közelmúltban azonban kapott egy telefonhívást a Forgotten Felines of Sonoma County nevű nonprofit szervezettől, amely az észak-kaliforniai megye gazdátlan macskáinak ivartalanításával foglalkozik. Mint kiderült, volt néhány ember, aki etette a macskát, és az egyikük hívta fel a szervezetet, hogy nézzék meg, kell-e az állatnak oltás, és hogy hátha van benne mikrochip. A mikrochip leolvasása felhozta Duane adatait, így jutottak el a gazdához, aki rögtön rohant a cicáért és hazavitte magával. Duane örökre hálás marad annak az embernek, aki vette a fáradságot, hogy egy kóbor macskát elvigyen az állatorvoshoz és megnézesse a chipjét.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top