nlc.hu
Mindennapok

A TikTok-videón táncoló téni 103 éves

A 103 éves néni TikTok-videón táncol – szerinte ez tartja fiatalon

A 103 éves Joan Thompson imád bingózni, és boldogan táncol együtt TikTok-videón is az idősek otthonában a személyzettel.

A 103 éves Joan Thompson a lincolni Cloverleaf idősek otthonának lakója. Az idős néni 1919-ben született, 13-an voltak testvérek, és idilli gyermekkorra emlékszik vissza, amelynek része volt a rengeteg mozgás. Emlékszik, hogy a gyermekkori karácsonyok egészen másként teltek, mint mostanában a gyerekeknek. Abban az időben a testvéreivel egyetlen karácsonyi zoknit kaptak, amelyben egy mandarin, egy alma, néhány édesség és egy kígyó- és létrajáték volt. „Bizonyos értelemben boldogok voltunk – mondta el a néni –, de anyukám és apukám nagyon szigorúak voltak. De ilyen volt az élet, nem is vártunk mást.”

Miután Joan 14 évesen otthagyta az iskolát, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekkel kezdett foglalkozni. A második világháború kitörésekor férjével, Ronnal, aki a hadseregben szolgált, közelről szemtanúi voltak egy légitámadásnak, és csak hajszál híján élték túl az esetet. Joan, aki ebben a hónapban tölti be 104. életévét, egy fa alá bújt, és olyan erősen kapaszkodott, hogy a körmei belemélyedtek a fakéregbe.

Amíg Ron elment a háborúba, Joan egy vendégházat vezetett Devonban, ahol szerette a munkáját, élvezte a padlósúrolást, mosogatást, főzést és a kert gondozását. Ezt követően Joan távközlési szakembernek képezte magát, és titkos üzeneteket dekódolt. De minden munkája közül Joan azt mondta, hogy két gyermeke, Jacqueline és Christine felnevelése volt messze a kedvence.

Joan és Ron túlélték a második világháborút, és a néni szerint a rendkívül hosszú életét annak köszönheti, hogy nem ivott, nem dohányzott, és aktív maradt. Ahogy Joan fogalmazott: „Szeretek mindig csinálni valamit, nem szeretek tétlenkedni.” A néni imád bingózni, és még arra is megragadta a lehetőséget, hogy TikTok-videót készítsen, amelyben az ápolókkal táncol.

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top