nlc.hu
Mindennapok

Apák táncolnak a TikTokon

Egy csapat táncos apuka robbantotta fel a TikTokot a videóival

Egy baráti társaságban lévő apák összefogtak és táncolni kezdtek, videóikkal pedig letartolják az internetet.

Az egész 2012-ben kezdődött, amikor egy hét barátból álló csapat – mindannyian apák -, úgy döntött, hogy meglepetésszerű fellépést szerrveznek a gyerekeik táncelőadásán.

„Azért csináltuk, hogy a gyerekeink büszkék legyenek ránk – mondta az egyik apuka az NBC interjújában. – Ez volt a fő célunk.” Mint kiderült, a gyerekeknek tetszett a meglepetés előadás, és a The Outta Puff Daddys nevű tánccsoport szárnyra kapott.

Évekkel később a csoport 50 férfira nőtt, akik mindannyian rendes, hétköznapi munkával rendelkeznek, a kétkezi munkásoktól a szakácsokon át a tanárokig és a tűzoltókig. Amikor a Covid-19 járvány kitört, az egyik apa lánya azt javasolta, hogy a csoport tegye fel a táncokat a TikTok-ra. A siker hirtelen a nyakukba szakadt.

Mostanra a csoport legendává vált a közösségi médiában, csak a TikTok-on közel 200 ezer követőjük van. A táncokkal nem a lájkgyűjtés volt a céljuk, hanem ez olyan mozgás számukra, ami a fizikai és mentális egészségüket is támogatja. „Az egyik jó dolog a táncban az, hogy amikor ugyanazt csináljátok egyszerre, akkor van egy olyan kapcsolat, ahol szinkronban vagytok” – mondta a csoport egyik tagja.

A csoport rendszeresen fellép különböző rendezvényeken, ezzel is felhívva a figyelmet a mentális egészségre. „Végső soron a mi üzenetünk arról szól, hogy megpróbáljuk megtörni a mentális egészséggel kapcsolatos stigmát – különösen a férfiakkal kapcsolatban” – mondta az egyik apuka.

Via; Kiemelt kép: Youtube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top