nlc.hu
Meghitt percek

Hiánycikk lett a fenyő

Elfogyott az összes fenyő, óriási bajban az ausztrálok

Inkább a friss kellett, mint a műanyagfenyő – gyorsan el is kapkodták.
fenyőfa

Már el is fogyott minden karácsonyra szánt fenyő Ausztráliában, mivel a világjárvány miatt a vásárlók a divatos műanyagfenyők helyett idén inkább a friss fákat keresték.

Nehéz év áll mögöttünk, az emberek már nagyon vágynak a karácsonyi hangulatra, hamarabb kezdődött a készülődés” – magyarázta William Cappello, egy sydneyi karácsonyfafarm tulajdonosa, akinek vállalkozása 2001 óta nem zárt ilyen korán, mivel kifogyott az áruból. Egy Sydneytől nyugatra, a Blue Mountains hegyei között működő karácsonyfafarm szintén kifogyott már a fenyőkből, már csak jövőre vesznek fel előrendelést.

Mivel egy méretes karácsonyfa felnevelése legalább 4 évbe telik, a termelőknek nincs könnyű dolga, amikor előre meg kell becsülniük a várható keresletet.

A vásárlók elmondták, hogy az idei év nehézségei miatt volt számukra fontos, hogy valami különleges dologgal dobják fel az ünnepeket, ezért keresték a frissen kivágott fenyőket is.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Sóki Tamás 

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top