nlc.hu
Meghitt percek

2022-es karácsonyi filmek

5 kihagyhatatlan, vadiúj film, amivel azonnal karácsonyi hangulatba kerülsz

Persze 2022-őt is a cuki romkomok uralják, de vígjátékot és szuperhősös karácsonyi filmet is találsz majd a listán.

Amikor karácsonyi hangulatba szeretnél kerülni, csak berakod Mariah Carey klasszikusát és már meg is vagy? Esetleg inkább filmekkel hangolódsz az ünnepekre,  de már kívülről fújod a Télaput és a Holidayt? Akkor most szólunk, hogy az idei karácsonyi időszakra az összes streamingszolgáltató vadiúj filmekkel készül. Ha a lista végére érsz, addigra olyan szinten megszáll majd az ünnep szelleme, hogy még a Grincset is karácsonyrajongóvá tudnád változtatni!

Karácsonyi filmezés

Fotó: FTiare/Getty Images

A galaxis őrzői – Ünnepi különkiadás

Peter Quill a Bosszúállók: Végjáték után vigasztalhatatlan, amiért Gamora többé nem része az életének. Ráadásul még a Thorral való kalandozások sem kötik őt le, hiszen – ahogyan azt a Thor: Szerelem és Mennydörgésben láthattuk – a galaxis őrzői már jó ideje magára hagyták a mennydörgés istenét. És ha mindez nem lenne elég, a Földön épp a karácsony ünnepe van, ami különösen magányossá teszi Űrlordunkat. Ezért a galaxis őrzőinek csapata elhatározza, hogy mindenáron felvidítják a barátjukat, és karácsonyi ajándékként elhozzák neki a Föld „legmenőbb filmje” (?), a Footloose főszereplőjét: Kevin Bacont. A kábé 40 perces ünnepi különkiadásnál viccesen szívmelengetőbb szuperhőssztorit keresve sem találhatnál.

Hol nézheted? Disney+

Premier: november 25.

Egy új karácsonyi történet

A ’80-as évek egyik legcukibb filmje, a Karácsonyi történet sokak szívébe belopta magát. Most, évtizedekkel később, a kis szemüveges Ralphie felnőtt, és visszatért. Ezúttal viszont felnőtt gondokkal küzd: édesapja elhunyt, az ő elvesztését pedig fel kell dolgoznia. De mikor újra találkozik a barátaival, akik felidézik benne, milyen is volt gyereknek lenni, elhatározza, hogy legalább olyan varázslatossá teszi a gyerekei számára a karácsonyt, mint amilyenben neki is része volt anno.

Hol nézheted? HBO Max

Premier: november 17.

A karácsony szellemében

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy Karácsonyi énekben megismert Múlt, Jelen és Jövő karácsony szellemei nem egyedül dolgoznak? A világ összes Scrooge-ára jut három-három szellem Szenteste, és van, akivel nehezebb dolguk van, mint másokkal. Ilyen például Clint (Ryan Reynolds), aki kifejezetten kemény diónak bizonyul. De ez nem tántorítja el Jelen karácsony szellemét (Will Ferrell) attól, hogy jobb emberré változtassa. Készülj egy igazi Ryan Reynolds-féle agymenésre, random musical-betétekre és egy izgi csavarra a már jól ismert, klasszikus sztorin.

Hol nézheted? Apple tv+

Premier: november 18.

Karácsonyi románc

Nem múlhat el karácsony nyálas netflixes film nélkül (megőrülünk értük!), ha pedig ráadásul egy régi kedvencünk nagy visszatérését nézhetjük meg, egyértelmű, hogy a listánkon landol a film! A Karácsonyi románc Lindsay Lohan reneszánsza, amiben megmutathatja, miért is volt ő a 2000-es évek romkomának királynője: bájos, humoros és több oldalát is megvillantja az elkényeztetett örökösnőétől az amnéziás bajba jutott hölgyig. Lindsay ugyanis egy olyan lányt alakít, aki egy síbalesetben elveszti az eszméletét és az emlékezetét, így egy hotelben köt ki, ahol pedig a szálloda szexi tulaja (Chord Overstreet) gondoskodik a felépüléséről. Cuki, vicces, hamisítatlan karácsonyi romkom vár rád a Netflixen!

Hol nézheted? Netflix

Premier: november 10.

Your Christmas or Mine?

Szenteste előtti éjszakán járunk, mikor Hayley (Cora Kirk) és James (Asa Butterfield) könnyes búcsút vesznek egymástól a vonatállomáson. A srác már felkészült rá, hogy halálra fogja unni magát a kis falu közepén lévő házban, míg a szerelmének egy perc nyugta sem lesz a nagy családi lármában. A legrosszabb viszont, hogy nem fogják együtt tölteni a karácsonyt. Ezért az utolsó pillanatban úgy döntenek (igen, mindketten), hogy vonatot cserélnek, hogy meglepjék a másikat – a házcserés támadás pedig váratlan helyzetek elé állítja a fiatal párt a rokonságukkal együtt.

Hol nézheted? Amazon Prime

Premier: december 2.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top