Öltözködjünk

Feltalálták az “óvszert” a ruhapróbához

Ausztráliában több neves divatmárka üzleteiben arra kérik újabban a vásárlókat, hogy ruhapróba közben viseljék a próbafülkékben kihelyezett védőmaszkot.

Az orvosi maszkokhoz hasonló, higiénikus anyagból készülő, teljes arcot takaró maszk megelőzi, hogy próbálgatás közben a vevő arcán lévő smink összekenje a ruhákat. Ezzel nem csupán a többi vásárló számára maradnak vonzóbbak a visszaadott holmik, de a boltok is jól járnak, hiszen sokat tudnak spórolni a tisztítási költségeken. 

Feltalálták az

 

Az egyébként dentálhigiénikusként dolgozó feltaláló, Nicole Jureidini az édesanyjától merítette az ötletet, aki ruhapróba közben mindig egy sálat terített az arcára, hogy a rúzsa és az alapozója ne mázolja össze a ruhadarabokat. 

Ausztrália-szerte közel 200 üzletben vezették már be a maszk használatát, és bár a vevők többsége először értetlenül fogadja az újítást, a visszajelzések többnyire pozitívak. Sőt jócskán akadnak olyanok is, akik otthonra is szívesen vásárolnának a maszkból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top