Öltözködjünk

Mire való az arcspray?

Sokat reklámozzák a magazinokban az arcspray-ket, na de miért adnánk ki egy csomó pénzt egy kis felturbózott vízért? Vagy?

Mire való az arcspray?Létezik, hogy ezek a spray-k tényleg hasznosak, vagy csak a placebohatást és a reklámügynökségek áldásos munkájának nyomait élvezzük, ha a vásárlás mellett döntünk?

Egy New York-i bőrgyógyász,  Josh Zeichner megerősítette, hogy valóban vannak pozitív hatásai a vizeknek, különösen azért, mert ezek nem csupán szimpla vizek. Egyes termékek az irritált bőrt nyugtatják meg, mások ragyogóvá teszik az arcot, vagy akár mattíthatják is a zsíros bőrt.

Mire való az arcspray?Már hialuronsavas arcvizet is lehet kapni olyat (Benefit), mely
megakadályozza, hogy a nedvesség elpárologjon a bőrből, és mivel a jól hidratált bőr szebben veri vissza a fényt, mint a kiszáradt, így azonnal sokkal jobban nézhetünk ki a permettől.

Az arcspray-k antibakteriális változatban is kaphatóak, ami a pattanásos bőrűeknek lehet áldásos találmány. Ha ilyet keresünk, akkor teafaolajat vagy rózsaolajat keressünk az összetevők között.

A termálvizes arcpray-k, mint például a La Roche-Posay patikában kapható vize pedig tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag, valamint arra is alkalmas, hogy púderezés után ismét természetes hatásúvá tegyük a bőrünket.  Ez bármelyik arcspray-re igaz; ha túl sok alapozót kentünk fel, vagy túl sok púdert használtunk, nem kell lemosni a teljes sminkünket, elég, ha befújjuk vízzel, és máris természetes hatása lesz, ugyanis ezekben van egy minimális mennyiségű olaj, mely visszaadja a bőr természetes fényét, amit a púder eltüntetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top