Otthon

Csináld magad: Pomponszőnyeg

A szőnyeg nem olcsó mulatság, a fonal azonban megfizethető, s ha mindennek tetejében még türelmes is vagy, elkészítheted saját pomponszőnyeged.

Nincs ember a földön, aki ne szeretné a pompont: sapkán, sálon, vagy esetleg szőnyeg formátumban. S mivel pompont készíteni mindenki tud, a szőnyeg sem lehet túl nagy kihívás.

Csináld magad: Pompon szőnyeg
                                                                                        Fotó: designmilk.com

Így készül a pompon

Csináld magad: Pompon szőnyeg
1. lépés: Vágj ki kartonból (vagy erős műanyag lapból) két karikát. Ezeket akkorára vágd, amekkora pompont szeretnél.
Csináld magad: Pompon szőnyeg
2. lépés: Fogd össze a két lapot és kezdd el feltekerni rá a fonalat! Ha színes gombócot akarsz, többféle fonalat is tekerhetsz. 
 
Csináld magad: Pompon szőnyeg

 
3. lépés: Addig tekerd, míg körbe nem éred a sablont. Ha ez megvan, a két sablon között vágd ketté a fonalat, közben a sablonokat szorítsd össze, nehogy szétcsússzanak! Egy jó tipp: minél több fonalat tekersz a sablonra, annál tömöttebb lesz a gombóc. 

 

Csináld magad: Pompon szőnyeg
fotó: adoreweddingblog.com
4. lépés: Ha körbevágtad, fogj egy fonalat, helyezd be a két sablon közé és kösd labdába a fonalat. Ne aggódj, ha a fonallabdád nem szabályos, ollóval fazonra tudod vágni. Ha ezzel megvagy, jöhet egy következő, meg egy következő pompon, s ha megvan egy kupac, varrd őket fel egy vastag alapra, és máris kész a szőnyeg!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top