Otthon

Így fest az NLC-olvasók álomesküvője

A boldogító igent legfeljebb száz meghívott körében mondaná ki az NLC olvasó, az esküvő költsége pedig álljon meg másfél millió forintban. Utóbbihoz egy-két évnyi megtakarításra, és szülői segítségre van szükség szerintetek, pedig van egy kevésbé ismert, jó megoldás is.
Így fest az NLC olvasók álomesküvője

Több mint ezren töltöttétek ki előző héten az esküvői kérdőívünket, amiben arra voltunk kíváncsiak, milyen körben képzelitek el a nagy napot, és mennyit kell rászánni az esküvőre. A válaszadóknak ezúton is köszönjük, nem árulunk el titkot: többségében a fiatalabb korosztály képviselte magát.

Az idősebbek szűk családi-baráti körben képzelik el a házasságkötést, a 45 év felettiek legfeljebb 20 főt hívnának, míg a 25–45 évesek körében az 50-100 fő közötti vendégszám az ideális. A kitöltők ötöde szeretne ennél is több emberrel ünnepelni.

Persze a nagyobb esküvő több költséggel is jár! A kitöltők 1/3-a megoldaná legfeljebb félmillió forintból, újabb egyharmad pedig 500 ezer és a 1,5 millió forint közöttire célozza a kiadásokat. Itt is elmondható, hogy inkább a fiatalok, akik többet is vállalnának az emlékezetes napért. Ehhez a legcélravezetőbb megoldásnak a többség (67%) az előre takarékoskodást választja, és sokan – a kitöltők közel fele – szülői segítségre számítanak. Minden hetedik válaszadó azonban a menyasszonytáncból és az ajándékokból befolyó pénzt is feláldozná erre a célra. A kitöltők 35%-a pénzt kér ajándékba, a többség (62%) azonban nem szabja meg, mivel érdemes a lagziba érkezni.

Így fest az NLC olvasók álomesküvője

Az esküvő egy megtérülő befektetés! Legalábbis a kitöltők negyede szerint visszajön a költsége, további 40% pedig amolyan “vagy igen, vagy nem” állásponton van. Ha a költségek túlszaladnak, akkor lehet szükség további segítségre. A válaszadóknak 2%-a gondolt egy gyors és alkalmas megoldásra, a hitelfelvételre.

Az esküvő a legtöbb fiatal életében az egyik legnagyobb költség, amivel találkozik – mondja dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank igazgatója. Nem csoda, hogy sokan fordulnak hozzánk személyi kölcsönért, amiből finanszírozható a nagy nap. Bankunknál most akciósan, gyors átfutással – a szerződéskötést követően egy órán belül a számlán van a pénz –, minimális papírmunkával, jó eséllyel megkapható a kívánt összeg. Nemcsak esküvőre, de bármilyen más váratlan vagy tervezett célra is – teszi hozzá az OTP Bank szakértője.

A tájékoztatás nem teljes körű (THM: 24,69% illetve 23,49%).

Részletes feltételek: www.otpbank.hu, 06 1/20/30/70 366 6666, 06 40 366 666

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top