Otthon

Kevesebben vesznek lakást, visszaesett az eddigi lendület

Lelassult az adásvételek száma májusra. Most csak az vásárol lakást, akinek sürgős a döntés.

Visszaesett az eddigi  lakásvásárlási lendület, a májusi forgalom 3%-kal gyengébb volt ugyan a tavalyinál, de a 2 évvel ezelőttinél közel 40%-kal jobb. A májusi forgalom alakulásában közrejátszhat az ünnepi hosszú hétvége is. A Duna House adatai alapján idén 57.500 ingatlan cserélt gazdát, ez 3 százalékos javulást jelent a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A szakemberek szerint a mostani árakkal és a várható folyamatokkal már tisztában vannak az emberek, és csak az vásárol, aki sürgősen akar lakást venni. Sokan kivárnak. A panellakások Nyugat-Magyarországon 165 ezer, keleten 157 ezer forintos átlag négyzetméteráron keltek el májusban. Pesten 274, Budán 323 ezerért vitték a panellakásokat. A téglalakásokért keleten 182, nyugaton 206 ezret adtak. Budapesten a belvárosban 602 ezer, Budán 475 ezer, a pesti oldalon 346 ezer forint volt a négyzetméterenkénti ár.

S hogy mi az előnye, ha valaki lakásba költözik? Többek között ez:

Kevesebben vesznek lakást, visszaesett az eddigi lendület

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top