Otthon

Íme, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

A verseny döntőjébe öten jutottak: többek között egy szegedi, egy pilisszentiváni és egy tápiószecsői cukrászda alkotása.
Ezek a cukormentes torta verseny döntősei

„Idén is kiváló munkák születtek, minden versenybe nevezett tortában volt fantázia” – nyilatkozta a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrijének elnöke, Nándori László. A korábbi háromszoros győztes hozzátette, idén elsősorban az alapanyagokat és az ízvilágot értékelték.

A nyertes tortákat várhatóan augusztus elején jelentik be, a legjobb alkotásokat pedig ezután az ország több száz cukrászdájában meg lehet majd kóstolni. A cukormentes alkotások versenyen egyébként 17 torta indult, közülük öt jutott a döntőbe:

  • Kicsi Mogyoró (szegedi Virág Cukrászda) jellemző ízei: napraforgókrém, tejszínes mogyorókrém, almaropogós
  • Csicsíjja (szegedi Virág Cukrászda) jellemző ízei: chiamag lisztes-köleslisztes-tökmaglisztes, eperkrém
  • Szentivánéjiálom (pilisszentiváni Ludwig&Mentes Kft.) jellemzői ízei: céklás-almás felvert, fahéjas meggylekvár, tejszínes-zabpelyhes angolkrém
  • AMI Pisztácia (monori AMI Süti Kft) jellemző ízei: pisztáciás joconde tészta, málna betét, fehércsokoládé és pisztácia mousse.
  • Szecsői Mámor (tápiószecsői Hisztéria cukrászda) jellemző ízei: kakaós piskóta, étcsoki mousse, málnás áztató és zselébetét.

Emlékszel még az előző évek tortáira? Segítünk felidézni az ízeket: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top