Otthon

Új otthont kapott Fagyi, a tűzből kimentett tengerimalac

A múlt heti, II. kerületi lakástűzből kimentett tengerimalac lakóhelye megsemmisült. A Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület segítségével új felszerelést kaptak az állat gazdái.
Fagyi, a tengerimalac

Fagyi, a tengerimalac a tűzoltóknak köszönhetően megmenekült, a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület és a II. kerületi önkormányzat segítségével pedig új otthont és felszereléseket kapott.

Múlt csütörtökön bejárta a sajtót a BM – Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság videója, melyben azt láthattuk, hogy a hősies tűzoltók nem hagyták magára a bajba jutott tengerimalacot és kimentették az égő lakásból. A tűz egy II. kerületi társasház tetőszerkezetén keletkezett. A lakók kimenekültek, de Fagyi a tengerimalac bent maradt a lakásban. A tűzoltók gyorsan intézkedtek, és kimentették a kis állatot.

Fagyi malacka története meghatotta az Egyesületet, és rögtön tudták, hogy segíteni szeretnének neki. Rövid kupaktanács után arra jutottak, hogy tárgyi adománnyal próbálnak segíteni Fagyi gazdáinak, hiszen a tudósításokból kiderült, a tűzben sok minden megsemmisült, köztük a tengerimalac lakóhelye is. Először Facebook oldalunkon kezdték keresni Fagyi gazdáit, hiszen a tengerimalacos gazdik nagyon összetartó közösség, sokszor számíthattak már követőikre. Megkeresték a II. kerületi önkormányzatot is, hiszen olvasták, hogy ők segítettek ideiglenes lakóhelyet biztosítani a tűzből megmenekült lakóknak.

Őrsi Gergely polgármester segítségével hamar célba jutott az a csomag, melyet Fagyinak készítettek össze. Ennek része volt egy 100-as ketrec, amiben jól érezheti magát, faházikó, némi táp és széna.

“Köszönjük szépen mindenkinek, aki részese volt annak, hogy ez a pici malacka megmenekült. Azóta fotót is kaptunk Fagyiról, amint felfedezi új otthonát. A tengerimalacka egy hat éves gyerek kiskedvence, aki szintén nagyon örült, hogy kis barátja boldog életet élhet új otthonában” – írta az Egyesület.

„Nagyon szépen köszönjük ezt a fantasztikus ajándékot! Nemcsak a malacot, de annak 6 éves kis gazdáját is nagyon boldoggá tették” – írta az Egyesületnek Fagyi gazdájának édesanyja.

Ezek az állatok is hálásak lehetnek a tűzoltóknak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top