Otthon

Kézfertőtlenítő robbant a parkoló autóban, az Audi szinte teljesen kiégett

Egy XI. kerületi parkoló autóhoz riasztották a tűzoltókat: a kigyulladt Audi tragédiáját egy bent felejtett kézfertőtlenítő folyadék okozta.

Szilviának és családjának régi vágya volt egy Audi A6-os, és nagyon szerették a majd húszéves kocsit, ugyanakkor cascót nem kötöttek rá. Mint kiderült, ez komoly hiba volt, ugyanis egy családi nagybevásárlás alkalmával a XI. kerületben a napon hagyott autóban következett be a tragédia – a kocsiban felejtett kézfertőtlenítő felhevült, kigyulladt és lángra lobbantotta az autót – írta meg a Blikk.

Lángoló autó. Képünk illusztráció. (fotó: Pixabay)

Lángoló autó. Képünk illusztráció. (fotó: Pixabay)

A kiérkező tűzoltók első kérdése volt, hogy volt-e a kocsiban kézfertőtlenítő. Mint kiderült, a még járvány elején vásárolt kézfertőtlenítő okozta a bajt, ugyanis a napon hagyott kocsiban felejtették: a tűzfészek pont ott, az autó sofőr oldali rekesznél volt, ahol a folyadékot tárolták. Szilvia szerint a sors fintora volt, hogy a járvány alatt minden létező szabályt betartottak, óvatosak voltak, és most részben ennek köszönhetik a bajt. Az esethez kiérkező autómentő szerint Szilviáék esete nem egyedi, már korábban is riasztották őt hasonló károkhoz. A tűzoltók arra figyelmeztetnek, hogy a kocsiban hagyott kézfertőtlenítő akár 80-90 fokra is felhevülhet a napon, ami könnyen robbanáshoz vezethet.

További kézfertőtlenítős sztorijaink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top