Életmód

Ezért ne tartsd a kézfertőtlenítőt a kocsiban!

Ha napokig vagy hetekig az autóban tartod a kézfertőtlenítőt, drasztikusan csökkenhet a kórokozók elleni hatékonysága.
kézfertőtlenítő

A koronavírus-járvány miatt sokan betáraztak kézfertőtlenítőből – már ha kaptak a boltban –, és minden szükséges helyre tettek egy-egy üveggel. A kocsiban viszont nem kellene tárolni a kézfertőtlenítőt, legalábbis erre figyelmeztetnek a szakértők.

A Florida Gulf Coast Egyetem docense, Greg Boyce azt mondta, hogy a kocsi utastere nagyon felmelegedhet, így elpárologhatnak a kézfertőtlenítő fontos összetevői, leginkább az alkohol, ez pedig nagyban rontja a szer hatékonyságát.

A probléma persze csak akkor jelentkezik, ha napokig vagy hetekig tartjuk az alkoholos fertőtlenítőt az autóban. Ha ügyeket intézünk, és napközben a kocsiban hagyjuk, az rendben van, de később feltétlenül vegyük ki onnan.

Arra is érdemes figyelni, hogy ne tegyük soha olyan helyre a kézfertőtlenítőt, ahol megemelkedhet a hőmérséklet, mert akkor hasonló történhet, mintha az autóban hagytuk volna.

(ABC7)

Olvass még a kézfertőtlenítőkről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top