Otthon

Nagyon ritka, zöld színű kutya született Olaszországban

Pisztácia bundája azonban idővel kopni fog, nem lesz mindig élénkzöld.
Nagyon ritka, zöld színű kutya született Olaszországban

Igazi ritkaságnak számító, zöld bundájú kutya született Szardínia szigetén.

A rögvest Pisztáciára keresztelt kölyök október 9-án látta meg a napvilágot négy testvérével együtt egy olasz gazda, Cristian Mallocci birtokán. Pisztáciát leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk, a keverék Spelacchia.

 

Kutyáknál rendkívül ritka, hogy zöld színű bundával születnek.

A szakemberek szerint az „elszíneződés” akkor következhet be, amikor a világos bundájú kölykök még az anyaméhben érintkezésbe kerülnek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ez ugyanaz a pigment, amely a zöld színt okozza a zúzódások esetében.

Pisztácia különleges színe azonban nem tart majd örökké. Az élénk zöld árnyalat, amellyel világra jött, napról napra fakul és ez így megy majd tovább, ahogy öregszik.

A kiskutya testvérei mind új otthonokba fognak kerülni, Pisztácia azonban Mallocci birtokán marad, ahol ki fogja tanulni a birkavigyázás csínját-bínját.

Mallocci szerint a koronavírus-járvány idején a zöld szín a remény és a szerencse szimbóluma, így könnyen lehet, hogy Pisztácia küldetése, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára – fogalmazott.

(MTI)

(Kiemelt kép: Cristian Mallocci)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top