nlc.hu
Otthon

Aligátort sodort partra a tenger

Elkapta az áramlat, és 600 kilométerre sodorta az aligátort a lakhelyétől

Nagyon néztek a texasi tengerparton, amikor egyszer csak egy jókora aligátort fedeztek fel, akinek látszólag semmi keresnivalója nem volt ott.

Május 24-én a Malaquite Beachen szokatlan látványra lettek figyelmesek a Nemzeti Park dolgozói. Miközben épp tengeri teknősöket kerestek, egyszer csak valami jóval nagyobbra és élesebb fogúra lettek figyelmesek: egy méretes aligátorra. Gyanújuk szerint az állatot a Mexikói-öblön keresztül kerülhetett hozzájuk. Valószínűleg a nagy esőzések sodorhatták Louisiana-ban a tengerben, ahonnan akár hatszáz kilométert is utazhatott, mire partot ért Texasban – írja a Unilad.

Nem egy tengeri állat (fotó: Pixabay)

Nem egy tengeri állat (Fotó: Pixabay)

Louisiana államban az utóbbi időben nagy áradások voltak. Mivel az aligátor hátán rengeteg algát találták, azt gyanítják, hogy az egyik ilyen áradás mosta be az állatot a tengerbe, ahol aztán hosszú időn át sodródott, és végül partot ért Texasban, jó messzire az otthonától. Az állatot begyűjtötték, és jelenleg a Texas Sealife Centerben piheni ki az utazás fáradalmait. Szüksége is van a pihenésre, mert a megtalálásakor rossz állapotban volt: kiszáradt állapotban bukkantak rá, és az éhezés miatt sokkal többet fogyott az egészséges mértéknél. Ha felépült, megpróbálnak számára megfelelő otthont találni. Szép történet, de elmondhatjuk, hogy találtak már aligátort ennél furcsább helyen is. 

Aligátorkalandok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top