nlc.hu
Otthon

Egy brit pap döbbenten tapasztalta, hogy valaki beköltözött a lakásába

Megdöbbent a pap: ellopták a házát

Kellemetlen meglepetés várta otthon.

A brit Mike Hall atya alaposan meglepődött, amikor idén nyáron azzal hívta fel egy szomszédja, hogy idegeneket látott a házában – írja a Ladbible. Az egyházfi épp az ország egyik távoli sarkában dolgozott, amikor megkapta a hívást. Másnap hazasietett, és egy vadidegennel találta magát szembe. 

Pontosabban, először megpróbálta a kulcsával kinyitni az ajtót, majd amikor ez nem sikerült, egy ismeretlen férfi nyitott neki ajtót.

„Félrelöktem és bementem a lakásba, nem is értettem, hogy mit keres ott ez az ember” – mondta Hall.

Csalók lopták el a pap házát

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A lakást teljesen kipucolták, eltűntek a bútorok, a szőnyegek, a függönyök. Az ismeretlen azt mondta a papnak, hogy a tulajdonos megbízásából különféle építészeti munkákat jött elvégezni. Amikor Hall közölte vele, hogy ez az ő lakása, az illető elment, hogy az állítólagos tulajdonos apját értesítse, miközben az atya felhívta a rendőröket.

Amikor a „tulajdonos” apja megérkezett, közölte a megdöbbent pappal, hogy megvásárolták a házát, így ez mostantól az ő tulajdonuk.

Később kiderült, hogy az illető valóban megvásárolta a házat 131 ezer fontért. Le is ellenőrizték a helyi földhivatalnál, és valóban, augusztus elején bekerült a rendszerükbe egy szerződés, amelyen Mike Hall neve is szerepelt eladóként, tulajdonosként pedig már az ismeretlen férfi neve szerepelt a dokumentumon. 

A rendőrök ennek láttán széttárták a kezüket és közölték, hogy innentől ez nem az ő hatáskörük, majd felszólították Hallt a távozásra. Később kiderült, hogy az új tulajdonosok a pap útlevelének hamisítványával, illetve a nevére megnyitott bankszámlával tudták a nevükre íratni a lakást. A nyomozás azóta is folyik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top