nlc.hu
Otthon

Pénzbevonzó praktikák

Több pénzre van szükséged? 5 bevonzó praktika

Pénzt nem lehet „bevonzani”, legfeljebb mágnessel – gondolhatnánk. De ha kicsit mélyebben ránézünk a dologra, rájöhetünk, hogy mindenfajta érvényesülés az életben személyes összetevőkön múlik.

Az érvényesülés összetevői közé tartozik például az önbizalom, a fellépés, az elhivatottság, a lendület, az akarás. Nyilván lehet a szerencsének is szerepe, de az biztosan nem árt, ha mi a magunk részéről hozzátesszük azt, ami rajtunk múlik. Lássuk, a pénz esetében melyek ezek a segítő technikák!

1.      Koncentrálj a „vanra”!

Akik meg szeretnének gazdagodni (vagy csak egy jó szinten élni), általában ott rontják el, hogy mindig arra gondolnak, miért szegények, miért nincs több pénzük. Holott fordítva kéne tenni: a bőségre kell koncentrálni. A sorsunkban ugyanis mindig annak lesz nagyobb esélye, amire a legtöbbet gondolunk. Ha az a szegénység, akkor nagyobb eséllyel az fog megvalósulni. Úgyhogy gondolj inkább arra: elég pénzem van! De jó, hogy nem éhezem! De jó, hogy van hol laknom! Ez persze nem zárja ki a reményeket, gondolhatod például így: Nemsokára több pénzem lesz. Akár ki is mondhatod.

Így lehet több pénzed (Fotó: Getty Images)

Így lehet több pénzed (Fotó: Getty Images)

2.      Szeresd a pénzt!

Ne engedd meg, hogy rossz érzéseid legyenek a pénzzel kapcsolatban! Ne gondolj rá úgy, mint valami bűnös, függőségben tartó dologra! Ne gyűlöld, ne haragudj rá, amiért nincs belőle több! Most vonzani próbálod, azt pedig csak pozitív energiákkal lehet – így működik ez az emberek esetében is. Hiszen aki negatív energiát áraszt, azzal mások nem szívesen vannak együtt, inkább elkerülik.

3.      Ne csak a pénzt szeresd!

Ez mindennek az alapja: magaddal kell elsősorban jóban lenned. Olyan ember még nem keresett sok pénzt, aki nem hitt magában – legfeljebb a lottón nyerte. De hidd el, őt nincs miért irigyelni: a többségük szegényebb és boldogtalanabb lett pár évvel a nyeremény után, mint előtte volt.

4.      Ne válj függővé!

Ez nehéz, de meg kell tanulnod boldognak lenni, vagy legalább békében élni, örülni a napjaidnak sok pénz nélkül is. Becsüld meg az ingyenes vagy olcsó dolgokat, és akkor a drágák is megtalálnak! Tartsd gazdagságnak azt is, ha gazdag valakinek a lelke vagy személyisége – persze elsősorban a tiéd.

5.      Ne ragaszkodj görcsösen!

Ne akarj mindenáron mindent magadnak megszerezni, megtartani. Ne ragaszkodj tárgyakhoz, anyagi dolgokhoz irracionálisan! Néha mondj le valamiről, add oda valakinek – igen, ajándékba is! Érdekes módon az ilyesmi hosszú távon nem csökkenti, hanem növeli a vagyonunkat. Fogd fel úgy, hogy helyet kell csinálni a gyarapodásnak: ez az energiaáramlás törvénye. A totális blokkolás sosem vezet sikerre, inkább befektetni, adakozni kell (nem feltétlen pénzt). Adj figyelmet, adj kedvességet, adj magadból másoknak! Meglátod, így vagy úgy, de megtérül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top