nlc.hu
Otthon

Világbajnok lett a veterán magyar kutya

11 évesen lett világbajnok Romulusz Jambo, a veterán magyar kutya

A győztes mallorcai masztiff tenyésztője számos hazai és nemzetközi elismerést bezsebelt már kutyáival.
Romulusz Jambo

Veterán világbajnoki és spanyol bajnoki címet szerzett múlt héten a Madrindban megrendezett, rangos Kutya Világkiállításon Romulusz Jambo, a Salgótarjánban élő, 11 éves mallorcai masztiff – számolt be róla a Fókusz.

Gazdája, Kazinczy Zoltán két évtizede foglalkozik komolyabban kutyákkal, ezalatt több mint félezer megmérettetésen vett már részt és számtalan díjjal ismerték el az általa tenyésztett ebeket. A mostani rozetták azonban, mint mondta, a legkedvesebbek közé tartoznak, hiszen a fajta hazájában nyerték el azokat.

A férfi jelenleg 18 masztiffal él együtt. A világkiállításon egy másik kutyája, a 7 hónapos Torres is kiválóan szerepelt: kölyök világgyőztes címet szerzett.

A tenyésztő elmondta, az évek folyamán sikerült egy olyan tenyészállományt kialakítania, mely Európa-szerte magasan jegyzett. Hozzzátette: a mallorcai mastiff zord külseje lágy belsőt takar, rendkívül kellemes családi kutyáról van szó, városi környezetben, kertes házban is tartható, és időseknek is társa lehet.

Zoltán saját bevallása szerint mindig újabb és újabb kihívásokat talál a kutyázásban, legfőbb célja pedig, hogy győztes kutyák generációit nevelje ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top