nlc.hu
Otthon

Te eltöltenél egy éjszakát ebben a hatalmas krumpliban?

Te eltöltenél egy éjszakát ebben a hatalmas krumpliban?

Ha véletlenül épp az Egyesült Államokban jársz, akkor minden további nélkül megteheted!
Te eltöltenél egy éjszakát egy krumpliban?

Aki valaha foglalt már hotelszobát/apartmant/házat magának az Airbnb rendszerén keresztül, az tudja, hogy ha valahol, akkor itt tényleg vannak izgalmas helyszínek: mindegy, hogy egy otthonos kis igluban időznél Izland közepén, vagy egy kellemes kis bungalóban valahol az óceán partján, az Airbnb-n tuti találsz kedvedre valót. A közelmúltban ehhez az amúgy is különleges listához, újabb különleges szereplő csatlakozott: egy 8,5 méter hosszú és 6 tonnás krumpli.

Az egyszobás hotel, ami az Egyesült Államokban, egész pontosan Idahóban található, eredetileg nem arra készült, hogy fáradt vándorokat lásson vendégül. A helyi Burgonya Terméktanács alapításának 75. születésnapjára készítették gigantikus mennyiségű acélból, betonból és vakolatból.

A krumpli új életre kel

Az ünnepség végeztével a gigantikus zöldség útnak indult: egy éven keresztül járta az államokat, hogy emlékeztesse az amerikaiakat a világ egyik legnépszerűbb komfortétele, a krumpli fontosságára, no és persze arra a bizonyos 75. születésnapra. Miután a gigászi alkotás hazaért, készítői nyugdíjazták és már arra készültek, hogy az idahói Burgonya Múzeumban keresnek neki állandó helyet, amikor Kristie Wolf közbelépett.

A Big Idaho Potato elnevezésű cég szóvivője, aki nem mellesleg tapasztalt „kisház” építő is, úgy döntött, lakhatóvá varázsolja a monstrumot. A projekt első lépéseként egy hatalmas, üres mezőre telepítették a leendő krumplihotelt, kialakították a belsejében az aprócska, de annál otthonosabb hálószobát, majd felhúztak mellé egy hatalmas, vízzel töltött silót, amiben a hosszú nyári éjszakákon lehet élvezni a csillagos eget.

És hogy mennyibe kerül mindez egy éjszakára? A Big Potato Hotel aprócska tereit a hozzá tartozó szabadtéri medencével éjszakánként 200 dollárért (átszámítva, 70 ezer forintért) bárki használhatja. Ami lássuk be, meg sem közelíti a világ legdrágább hotelszobájának a borsos árát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top