nlc.hu
Otthon

Kádár-kockából álomotthon: előtte-utána képeken az átalakulás

Újraálmodták az elhanyagolt Kádár-kockát – 4 hónappal később rá sem ismerni

A felújításhoz a falakon kívül gyakorlatilag mindent le kellett bontani.
A magyar lakosság nagy része Kádár-kockában lakik.

Sátortető, négyzetes alaprajz és nagyjából 100 négyzetméteres alapterület: ezek a Kádár-kocka, az ország máig egyik legnépszerűbb családi ház típusának közös jellemzői. A kockák iránt, amikben a magyar lakosság jó része (minden 4. magyar) most is lakik és az ország minden pontján megtalálhatóak, az ingatlanpiaci szakértők szerint óriási a kereslet: a drágább régiókban a tervgyári házak 40-50 millió forintért cserélhetnek gazdát.

A Designdock csapata most egy ilyen, jellemzően főleg 1960 és 1980 között épült Kádár-kockát álmodott újra. A teljes felújításhoz – amihez a kertrendezéssel együtt mindössze 4 hónapra volt szükségük – a kivitelezőknek a ház falain kívül gyakorlatilag mindent le kellett bontaniuk. Még a belső falakat és a tetőszerkezetet is, hogy a 4. hónap végére a 95 négyzetméteres ház minden egyes szeglete megszépülhessen.

És ez még nem is minden. A csapat nemcsak a házat és a kertet, de a kert végében álló egykori garázst is a gondozásába vette, ahol a felújítás végére otthonos és modern vendéglakást alakítottak ki.

Íme, a teljes átalakítás videón:

@ruben_ingatlan Mindezt a Designdock csapata álmodta és valósította meg, csekkold őket kommentben. 😎 #home #house #rubeningatlan #ingatlan #renovate #design #renovation #felujitas #epitkezes #otthon ♬ Sweater Weather (Sped Up) - The Neighbourhood

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top