nlc.hu
Otthon

Titanic-házat épít az indiai férfi

13 éve épül a Titanic-ház, aminek a csodájára jár a fél világ

Egy indiai gazda egy olyan házat épít, ami az elsüllyedt Titanic kiköpött mása lesz kívülről.

A bengáli Darjeeling körzetben élő Mintu Roy már kiskora óta arról álmodik, hogy a Titanichoz hasonló formájú házban éljen. Még gyerekként egy hindu vallási ünnepen látott egy Titanic-építményt, ami annyira lenyűgözte, hogy elhatározta, egy napon saját házat épít, amely az ikonikus hajóra hasonlít. 52 évesen Roy még mindig nem adta fel az álmát, és keményen dolgozik azon, hogy befejezze a már most is impozáns Titanic-házat.

Roy dolga nem volt egyszerű, ugyanis nehezen talált építőmérnököt az elképzeléseihez, vagy ha mégis akadt valaki, aki elvállalta volna a Titanic-ház megtervezését, az annyira sok pénzt kért, hogy Roy nem tudta volna megfizetni. Így végül úgy döntött, hogy maga tervezi és építi meg a Titanic-házat. Miután három évig tanulta a kőműves mesterséget, Mintu Roy elkezdett dolgozni háromszintes házán. Már 13 éve tart az építkezés, mert nem volt pénze, hogy hamarabb befejezze, de reméli, hogy egyszer majd benne élhet a családjával. Eddig nagyjából 62 millió forintnyi pénzt költöttek a házra, úgyhogy igazán jogos, hogy szeretnének lakni is benne.

A Titanic-rajongó azt reméli, hogy a következő években befejezi a házat, és egy kis éttermet vagy teázót is szeretne nyitni a legfelső emeleten, amiből lesz egy kis bevételi forrása. A ház még jelenlegi befejezetlen állapotában is a környék egyik fő turisztikai látványosságává vált, a média is rendszeresen felkeresi a helyet, hogy fotókat készítsenek a Titanicról és interjút készítsenek Mintuval. Az 52 éves gazda szeretné, ha a Titanic belülről is olyan lenyűgöző lenne, mint kívülről: egy nagy lépcsőházat, valamint bonyolult famunkákat, egy főfedélzetet és egy különleges vezérlőtermet szeretne beépíteni.

Via; Kiemelt kép: IMDb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top