nlc.hu
Otthon

Ingatlanmilliomos, mégis naponta guberál egy német nyugdíjas

Tíz ingatlanja van, mégis naponta guberál egy német nyugdíjas

Egész életében spórolós volt, ezen nyugdíjasként sem változtatott.

Van egy nyolcvanéves német férfi, akiről a legtöbben azt feltételeznék szűkös körülmények között él, hiszen kukákban turkál, mások megunt holmijait használja, de valójában van mit a tejbe aprítania.

Mert lehet, hogy nemrég, amikor cikk született róla, a bankszámláján is mindössze 15 euró volt, de azért volt csak ilyen szerény összeg a nevén, mert nem sokkal korábban 700 000 euróért megvásárolta tizedik ingatlanát, 100 000 eurót pedig lekötött, hogy szépen kamatazzon.

A férfi azt állítja, egész életében spórolt és takarékoskodott, és most sincs igazán szüksége sok pénzre a megélhetéshez, gyakran eszik olyan ételt, amit a szemétben talál, és felhalmoz mindenféle dolgot, amit más emberek kidobnak. 

„Néha veszek egy kis olajat sütéshez vagy valami hasonlót, ha elfogy, de a legtöbb ételt a szemétben találom. Az emberek pazarlók, egy egész családot meg lehetne etetni abból, amit kidobnak. Az emberek például vesznek egy csomag kolbászt, egyet megesznek, a többit pedig egyszerűen a szemétbe dobják” – nyilatkozta.

A férfi, aki egykor villamosmérnökként dolgozott, havonta 3756 eurónyi nyugdíjat kap, élelmiszerre mindössze 5 eurót költ minden hónapban, emellett pedig csak az internetelőfizetés még a fix költség. Mobiltelefonja viszont nincs, mert az plusz 10 euró lenne.

A Darmstadtból származó férfi először 2021-ben került be a hírekbe, akkor hét háza és két lakása volt, a bankszámláján pedig 500 000 euró pihent, és mint a  fentiek bizonyítják, vagyona azóta gyarapodott. A spórolás jegyében egyébként igyekszik olyan ingatlanokat vásárolni, amelyek ugyanazon a környéken vannak, mert így biciklivel is megközelíthetőek.

Ha valamit meg kell javítani vagy szerelni, akkor azt természetesen maga csinálja meg, és ugyan azt gondolnánk, biztosan sok pénze van abból, hogy a házakat bérbe adja, valójában van, amelyik üresen áll, mert szerinte a bérleti díj nem fedezné a fenntartás költségeit. 

Hátizsákos férfi megy az utcán

Fotó: AR on Unsplash

Heinz ideje nagy részét azzal tölti, hogy biciklivel járja Daarmstadtot és guberál, keresgél. Amit talált, azt néha elcseréli a szomszédokkal valami olyasmire, amire neki éppen szüksége van. 

Mivel nincs közvetlen családtagja, nem igazán tudja, kire hagyja a vagyonát, ha meghall. Ugyan van pár távoli rokon, de ők nem tudnák kifizetni az örökösödési adót, így lehet, hogy lesz olyan ingatlan, amit a bérlőkre hagy majd.

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top