Aktuális

Így fektettük be a pénzünket gyerekvállalás előtt

Itt a jó idő, elkezdődött az esküvői szezon. Egy olvasónk történetéből kiderül, hogyan lehet okosan befektetni a menyecsketáncból befolyt pénzt.

Így fektettük be a pénzünket gyerekvállalás előttKata április 14-én mondta ki a boldogító igent párjának, Tamásnak. Azonban nem csak az esküvő pénzügyeit tervezték meg alaposan! „Február óta állandóan olvasom Laci és Laura spórolós történeteit. Bár mi az esküvőnk miatt nem nagyon tudtunk megtakarítani – vagyis leginkább arra költöttük a spórolt pénzünket –, azzal igenis sokat foglalkoztunk, hogy mire költsük a menyecsketáncból befolyt összeget – írja Kata a levelében. – Bár már túl vagyunk az esküvőn, egyelőre élvezzük, hogy kettesben vagyunk. Szeretnénk gyermeket, de még várnánk vele két-három évet. Jelenleg mindketten dolgozunk, de jól tudjuk, hogy a terhesség és a baba megszületése után a helyzetünk anyagilag is megváltozik majd. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a menyecsketáncból befolyt pénzt félretesszük arra az időszakra.”

Kata hozzánk eljuttatott levelében arról ír, hogy bár az esküvő előtt fogalmuk sem volt arról, „mennyi támogatásra számíthatnak a családtól”, abban biztosak voltak, hogy legalább három évre lekötik azt. „Végül 370 ezer forintot kaptunk az életünk elindításához, már csak azt kellett kitalálnunk, hogy hogyan tegyük félre, míg meg nem születik a baba. Végül pont Laci és Laura története ösztökélt minket arra, hogy körbenézzük az állampapírok között. Május elején be is fektettük a pénzünket Prémium Magyar Államkötvénybe. Így ugyanis biztosak vagyunk abban, hogy a pénzük nemcsak kamatozik, de azt stabilan az infláció felett teszi, és három év elteltével a kamatadó is kevesebb lesz.”

Befektetési történetek
– 60 után sem áll meg az élet
– Fiataloknak állampapír ajándékba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top