Esküvőiruha-trendek: 2019 tavasz-nyár

Tüllös, fodros, nagyon romantikus az idei menyasszonyiruha-trend, de helyenként a diszkóláz is hatalmába keríti.

Udvari romantika

A habos-babos menyasszonyi ruhák kedvelői örülhetnek, igazi hercegnők lehetnek a mesés csipkékkel, sokrétegnyi tüllel és hímzésekkel díszített ruhákban, melyek meghatározó vonalát adják az idei trendeknek. A tervezők a régi korok stílusaiból inspirálódtak, amikor a több méternyi anyagból magas nyakfodrokat, széles szoknyákat, puffos ujjakat terveztek, melyek a legapróbb részletekig a tömény romantikát hordozzák magukon. A kiegészítők terén pedig számtalan kifutón láthattunk csillogó tiarákat, és ezen nem is kell csodálkozni.

Megnézem
Összes kép (7)

Köpeny

A fátylak látványos alternatívái lehetnek az áttetsző, sok esetben gazdagon díszített köpenyek és palástok, amelyek egyszerre nagyon modernek, és klasszikusak is egyben. Rövid és egészen hosszú, földet söprő változatokat is láthattunk, így ha az irány tetszik, jó eséllyel találhat mindenki a stílusának, elképzeléseinek megfelelő változatot – legalábbis reméljük, a hazai esküvőiruha-szalonok kínálatába is gyorsan bekerülnek ezek a szépségek.

Megnézem
Összes kép (7)

Oltári overallok

A hagyományostól eltérő esküvői ruhát keresők számára az overallok izgalmas alternatívát jelenthetnek. Sokkal különlegesebbek, mint egy nadrágkosztüm, díszítettségükről nem is szólva, legalábbis, ha a kifutói darabokat nézzük, amelyek között talpig csipkéset vagy strasszkövekkel borítottat egyaránt láthattunk.

Megnézem
Összes kép (5)

Ha színes, akkor kékes

2019-ben a színes menyasszonyi ruhákat a nagyon világos, pasztellkék és lilás árnyalatok képviselik. A leheletnyi, levendulaszínben úszó ruhák Vera Wang, Elie Saab és Zuhair Murad kollekciójában is megtalálhatók voltak, a lágy színek pedig stílus tekintetében bármelyik bemutatottal kombinálhatók, bár kétségtelen, hogy a libbenő tüll és muszlin anyagokkal mutatnak a legjobban.

Megnézem
Összes kép (8)

Talpig csillogó

A divat világában újraéledt diszkóláz elérte az esküvői trendeket is, és a tervezők egyre másra jöttek ki metálosan fénylő laméból készült, full flitteres vagy épp strasszoktól hemzsegő ruhákkal. Aki már most egy laza after partyban gondolkodik a vájlingkongatós lagzi helyett, az sürgősen nézzen utána, hol tud egy ilyen szemvakító darabot beszerezni. A látványos csillogás ugyanis, ha kellően ízléses fazonnal párosítjuk, a komoly ceremónián is megállja a helyét és utána is kellőképp partiképes lesz. Pláne, ha egy olyan ütős darabot választ valaki, mint Naeem Khan flitteres overallja.

Megnézem
Összes kép (6)

Masni, a kulcselem

A romantikus szálhoz máris visszakanyarodunk, míg ugyanis a hercegnősen puffos ujjakról már megemlékeztünk, addig egy szó sem esett még a szezon leg-leg dekoreleméről, a masniról. Lehetnek kicsik és hatalmasak, kerülhetnek hátulra, hogy a szoknyát díszítsék, vagy előre dekoltázstájékra, mehetnek a ruhaujjakra, a pántokra, derékra övdísznek, szóval bárhová. Carolina Herrera ruhája a téma sztárja, Reem Acra pedig csodás minimalizmussal párosította a kis csillogó masnit.

Megnézem
Összes kép (6)

Fotó: Getty Images