Filmsztárok gyerekei, akikből topmodell lett

Meg fogsz lepődni, milyen sokan vannak.

Második generációs modellekről, vagyis azokról az ifjakról, akiknek már az anyukájuk (vagy apukájuk) is topmodell volt, sokat hallani. Ott van mindjárt Cindy Crawford lánya, Kaia Gerber, de Gigi és Bella Hadid (és fiútestvérük, Anwar is, ha már itt tartunk) szintén topmodell anyukájuktól örökölték szépségüket és a késztetést, hogy a kifutók világában találják meg helyüket. Nem egy modell van azonban, akinél a szülői háttér a színészi karriert jobban predesztinálhatta volna, mégis a sztárcsemete inkább a rivaldafény egy másik formáját választotta, hogy génjeiben kódolt szereplési vágyát kiélhesse.

Nem egy közülük komoly A-listás hollywoodi híresség gyereke, és nem egy közülük nagy hátszelet is kapott emiatt az induláshoz, de mindettől függetlenül ezek a fiatalok saját korosztályukban már önálló hírnévre tettek szert, és inkább emlegetik mondjuk „Iris Law apukájaként” Jude Law-t, mint hogy egy korosodó színész neve alapján azonosítsák be kedvenc modelljüket.

Iris Law a Dior 2019-es tavaszi divatbemutatóján, Párizsban (Fotó: Francois Durand/Getty Images for Dior)

Iris Law

Ha már Iris Law-t emlegettem, kezdem vele a sort. Jude Law és Sadie Frost lánya 2016-ban kezdett modellkedni, egy évvel később pedig máris a brit Burberry divatház arca lett. A családban nem ő az egyetlen, aki a kifutók világa iránt érdeklődik, bátyja, Rafferty is gyakran tűnik fel divatanyagokban. A még mindig csak 18 éves lány dolgozott már a Calvin Klein és a Lacoste számára is, szerepelt a Vogue és az Interview Magazine lapszámaiban, és bár nemzetközi szinten nincs benne a TOP10-es ligában, a kifutók világába pedig vélhetően sosem fog igazán betörni, a fiatalok körében határozottan népszerű, így még jó pár reklámkampány-felkérést csíphet el magának.

Iris Law Jude Law lánya
Megnézem
Összes kép (3)

Hayley Hasselhoff

David Hassellhoff lánya 14 éves kora óta modellkedik, mára népszerű plus-size modellként tartják őt számon Amerikában, gömbölyded idomai miatt szívesen dolgoznak vele a divatmárkák. 27 éves, instás oldala alapján imádja, ha fotózzák, és bár apukája ritkán tűnik fel az oldalán, dögös pasijával szívesen készítenek közös képeket. Hayley sem számít világhírű topmodellnek, a magazinok azonban rendszeresen felkérik fotózásokra, legutóbb pedig Serena Williams ruhakollekciójának bemutatóján is láthattuk. 

Hayley Hasselhoff
Megnézem
Összes kép (3)

Sistine Stallone

Sylvester Stallone lánya az elmúlt években masszív 1,2 milliós követői tábort épített ki maga köré, ami ugyan eltörpül Kendall Jenner 112 milliósa mellett, de azért tekintélyesnek mondható annyira, hogy megéljen a hozadékából. Láthattuk már a Dolce & Gabbana kifutóján és a Topshoppal is dolgozott, és úgy tűnik, bár eredeti célja az volt, hogy modellként fusson be, azért mégiscsak belekóstol a filmezésbe is: a 47 Meters Down: Uncaged cápás thrillerben láthatjuk sikongatni.

Megnézem
Összes kép (3)

Paris Brosnan

Mint arról mi is beszámoltunk, Pierce Brosnan 18 éves fia volt a Londoni Divathét egyik attrakciója, aki a Fashion for Relief jótékonysági divatbemutatón vonult végig a kifutón. Modellkedni korábban is láthattuk már, dolgozott a Dolce & Gabbana és a Balmain divatházakkal és és a Saint Laurent arca is volt már, továbbá néhány divatlap címlapjára is felkerült.  

Stella Maxwell és Paris Brosnan
Megnézem
Összes kép (3)

Hailey Bieber

Justin Bieber felesége, Hailey nem más, mint Stephen Baldwin lánya, aki az elmúlt években villámsebességgel hágott fel a modellek karrierlétráján. Többek között a Dolce & Gabbana, az Off-White, a Zadig & Voltaire, a Fendi, a H&M és a Carolina Herrera is voltak már megbízói, számos márkának az arca jelenleg is, miközben saját szépségmárkán dolgozik, civilben pedig élvezi a friss házasok életét. A vezető divatmagazinok, mint a Vogue, a Cosmopolitan vagy Elle is szívesen teszik címlapra, valamelyik országban szinte biztos, hogy most is épp ő mosolyog vissza az olvasókra. Mind a szépségápolás, mind pedig a divat szempontjából népszerű a fiatalok körében, hírnevét pedig jó ügyekre is felhasználja, most épp az Amazonas menti esőerdők védelmében kampányol.

Megnézem
Összes kép (3)

Ava Phillippe

Reese Witherspoon és Ryan Phillippe 20 éves lányának legfőbb megbízója az anyukája, aki saját ruhamárkájának kollekcióit előszeretettel fotózza Aván. Kapott persze már felkéréseket a családtagokon kívül is, láthattuk 2018-ban a Rodarte reklámkampányában és mint influenszer, szívesen hívják a divat- és szépségmárkák a különféle eseményeikre. Sőt, még az Amazon is dolgozott vele egy közös kampányban. A múlt évi fényes kezdet óta ugyan jelentősebb médiavisszhangot nem váltottak ki szereplései, az egészen biztos, hogy Reese Witherspoon nem egy balhés modellcsajt nevel(t) a lányából, és ha rajta múlik, nem is lesz belőle az. Sokkal inkább olyasvalaki, aki tagja a hollywoodi elitnek, otthonosan mozog a felső tízezer köreiben, szépségét pedig okosan használja ki anélkül, hogy folt esne a nevén.

Megnézem
Összes kép (3)

Jaden Smith

Jada Pinkett Smith és Will Smith határozott szándéka volt, hogy igazi filmes dinasztiát alapítanak és gyerekeiket minden erejükkel a filmezés irányába akarták terelni, több próbálkozás után azonban be kellett látniuk, Jaden fiuk nem a mozivászonra termett. Az egyedi stílusáról ismertté vált srácnak sokkal inkább bejön a zene világa (rappel), és a divat is érdekli, a Louis Vuitton arca és más, kisebb márkáknak is vállalt már modellkedést, leginkább pedig influenszerként érdemes rá tekinteni, bő 13 milliós követőtábora számára ugyanis nagy király a srác, így érdemes őt öltöztetni és elhalmozni minden jóval, hiszen amit ő felvesz, az onnantól biztosan menőség lesz. Saját divatmárkája is van, az ERYS, ami nemrég saját pop-up üzletet nyitott a neves, londoni Selfridges áruházban is.

Megnézem
Összes kép (3)

Alessandra Garcia-Lorido

Andy Garcia lánya 2012 óta modellkedik, elsőként egyből az olasz Vogue hasábjain mutatkozott be, majd utána felkérést kapott a H&M-től is, hogy népszerűsítse a teltebb hölgyek számára készített kollekcióját. Alessandra azóta már számos divatháztól kapott felkéréseket, Christian Siriano és a Dolce & Gabanna kifutóján is fellépett, többek között a Target, a Forever 21 és a Marina Rinaldi pedig katalógusfotózásokhoz kérte fel.  

Alessandra Garcia-Lorido
Megnézem
Összes kép (3)

Ireland Baldwin

Kim Basinger és Alec Baldwin lánya, Ireland 2013-ban szerződött le az IMG Models ügynökséghez, azóta számos divatlap bízta már meg munkával. Dolgozhatott együtt a fotólegendával,  Patrick Demarchelier-vel, szerepelt a Vanity Fair, a W Magazine és az Elle magazinokban. 2015-ben egy rövidke, rehabon töltött szünet után átigazolt egy másik ügynökséghez, és folytatta a modellkedést: magazinfotózások, kampányfotózások jöttek, a Guess, a Donna Karan, nemrég pedig azz Aldi áruházlánc kötött vele szerződést ruhakollekciójának promotálásához.

Megnézem
Összes kép (3)

Patrick Schwarzenegger

Hiába, ha valaki annyi sármot örököl az apától, mint A Terminátor fia, elkerülhetetlen, hogy megtalálja a modellkedés mint munka. Patrick sem ágál a modellkarrier ellen, dolgozott már a Tom Fordnak, a Hudson Jeans-nek, szerepelt többek között a Vouge, a GQ, az Interview és a V Man magazinokban, mindezek mellett pedig a színészkedést sem veti meg, igaz, sikerei még a közelében sem járnak apja egykori szerepeinek. Patrick azonban még csak 26 éves, előtte az élet, mi pedig kíváncsian várjuk, miként alakítja azt a következő években.

Patrick Schwarzenegger
Megnézem
Összes kép (3)