7 őszi-téli sminktrend, amiket neked is ismerned kell

Picit sötétebbek, picit drámaibbak és nagyon nőiesek a legújabb sminkajánlások.

Ha címszavakban akarnánk összefoglalni az őszi-téli sminktrendeket, a ragyogóan tiszta bőrkép, a leheletnyi bronzosító és a végtelen számú szemkontúrozási technika azok, amik kihagyhatatlanok lennének a felsorolásból. A természetesre formázott, vastag szemöldök még mindig az arc ékességének számít, mindegy, milyen sminket teszünk (vagy nem teszünk) fel, legyen rá gondunk. A színek tekintetében ízig-vérig feminin tél elé nézünk: a lila még mindig divatos lesz, de felzárkózik mellé a rózsaszín, az ünnepi időszak pedig ismét aranyfényben és csillámporban úszik majd.

Variációk cicaszemsminkre

A cicaszemsmink megunhatatlannak számít, az őszi-téli szezonra is tucatnyi ötletet láthattunk a divatbemutatókon, miként érdemes kísérletezgetni vele. A suhintásnyi vonalkától a drámaian vastag ívekig bármilyet készíthetünk, ami illik hozzánk, sőt keretezhetjük szemünket színes szemhéjtussal is: az ajánlásokban a pink változatok vannak a csúcson, a valóságban azonban ezek nem mindenkinek állnak jól, ezért nyugodtan vizsgáljuk ezt felül, és ha kell, válasszunk másik élénk színt, mondjuk kobaltkéket vagy smaragdzöldet.

sminktrendek 2019 osz tel
Megnézem
Összes kép (4)

Füstös szemsmink vol. 2

Talán nem okozok meglepetést, ha azt írom, a szürkés-feketés füstös szemsminkek is köztünk vannak. Érdekesebb ennél, hogy a smink barnás változata is népszerű lett. A neutrális, földszínekkel dolgozó, némi arany- vagy bronzszínben is csillogó sminkek nagyon divatosak, elkészítésükre azonban érdemes odafigyelni. Ha nem jól választjuk meg a színeket, könnyen imitálhatja sminkünk kialvatlan, sötét karikákkal ékesített valónkat, éppen azt, amit ugyebár elfedni szeretnénk. Ha nem vagyunk profik, e tekintetben is érvényes a szabály: próbálgassuk, mi áll jól, vagy még egyszerűbb, ha hozzáértő sminkes segítségét kérjük valamilyen tanfolyam keretében, ahol egyszer s mindenkorra képbe hoznak, milyen smink áll jól, és azt hogyan készíthetjük el.

sminktrendek 2019 osz tel
Megnézem
Összes kép (4)

Csillámok

Alapjáraton is igaz, hogy a ragyogó sminkek a népszerűek, legyen szó arcunk árnyalásáról, szem- vagy szájsminkről, a csillámos változatok azonban annyira hájpoltak, hogy külön trendkategóriát is kaptak. Alkalmi és bulisminkek elengedhetetlen kelléke lett a csillámos szemhéjpúder, amelyből az arany alapvetés, de egy ragyogó lilával vagy ezüstösen csillogóval sem nyúlunk mellé, amelyeket elég ujjbegyünkkel felvinni a szemhéjunkra, szépen, egyenletesen mindenhová.

sminktrendek 2019 osz tel
Megnézem
Összes kép (4)

Ajakhangsúlyos sminkek

A matt helyett immár a selyemfényű vagy egyenesen ragyogó ajaksminkek jöttek divatba, melyek közül a legnépszerűbbek a vörös, illetve a sötétebb, bogyós gyümölcsöket idéző árnyalatúak. A lilástól a narancsosig számtalan színből válogathatunk minden árszinten, próbálgatni pedig mindenképp érdemes őket, hiszen egy jól eltalált, a színeinkhez passzoló, intenzív árnyalatú rúzs önmagában elviszi a show-t, amihez elég feldobni egy kis szempillaspirált, és formába hozni szemöldökünket, hogy szexi, látványos sminket kapjunk. 

Megnézem
Összes kép (4)

Ragyogó arcbőr

Készítsünk akár szem-, akár ajakhangsúlyos sminket, arcbőrünkről semmiképp se feledkezzünk meg. Értem ezen azt, hogy a sminkelés nulladik lépéseként már az arcápolásra is ügyeljünk, az egyenletes bőrkép, a természetes ragyogás ugyanis ettől függ, nem az alapozónktól. A célzott bőrápolás és a megfelelő hidratálás az alapja mindennek (ami hűvös időben még inkább fontos), alapozónkat pedig ne vakolatnyi mennyiségben vigyük fel, és ne fojtsuk bele magunkat a púderes dobozba sem, sokkal inkább a lágy, természetes fedést célozzuk meg, mely egységesít, az összhatást tekintve pedig törekedjünk a finoman ragyogó (dewy) finisre.

sminktrendek 2019 osz tel
Megnézem
Összes kép (4)

Bronzosítás

A ragyogó arcbőr látványát két módon is érdemes lesz fokozni. Az egyike ennek a leheletnyi bronzosítás, melynek segítségével jóval természetesebb módon árnyalhatjuk arcunkat, mint egy Kardashian-féle kontúrozással, mégis finom tónust, színt ad az arcnak, mely télen bizony könnyen fakóvá válik. Ne feledjük, nyári barnaságunk mostanra már a múlté, ezért könnyen lehet, hogy egy világosabb bronzosítóra lesz szükségünk, mint ahogyan a csillámfaktort is érdemes felülvizsgálni: remek, ha enyhe ragyogást ad a termék, az erős csillámfényűt azonban tartalékoljuk az esti partikra. Nappali sminkhez válasszunk szépen építhető, lágy fényű változatot, a legjobb pedig, ha több árnyalatot tartalmazó bronzosító palettát választunk, ami még több lehetőséget kínál a finomhangolásra.

sminktrendek 2019 osz tel
Megnézem
Összes kép (4)

Pirosító

A téli sápadt, fakó arcbőr igazi jó barátja a pirosító is, nem véletlen, hogy a trendajánlásokban is stabil helye van. Egy kis rózsás, barackos vagy korallos árnyalás (kiválasztását színeinktől és a smink színétől tegyük függővé) azonnal élettelibbé, egyben lágyabbá teszi az arcot. Bánjunk vele finoman, ne essünk túlzásokba, ellenben bátran használjuk a színt szemhéjunkon is, az most nagyon divatos, mint ahogyan az árnyalatban egyező ajakrúzs vagy szájfény is. Nappali sminknek mindez csillagos ötös választás.

sminktrendek 2019 osz tel
Megnézem
Összes kép (4)
2019 őszi-téli sminktrendek

2019 őszi-téli sminktrendek – Max Mara (Fotó: John Phillips/Getty Image)