30 sminkes újdonság, karácsonyi ajándéknak is mesések

Ajándékba is adhatjátok őket, de tökéletesen megértjük, ha néhányat inkább megtartanátok magatoknak.

Biztosan szerepel mindenkinek a listáján legalább egyvalaki, aki határozottan örülne karácsonyra valamilyen kozmetikumnak. Az enyémen például a barátnőim és az unokatestvérem, és bizony saját magamnak is szívesen keresnék valami apróságot.

Hogy mit? Azt még nem tudom, de a sminktermékek között mindig élvezet körbenézni, hiszen az ünnepi időszakra minden márka felvonultatja újdonságait. Nekünk már csak azt kell eldönteni, rúzst vagy inkább szemfestéket válasszunk.

Helyzeti előny, hogy e cikk megírásával nálam már szépen körvonalazódtak az elképzelések, bízom benne, hogy ti is találtok olyan szépségeket, melyek éppen a ti szeretteitek számára lennének tökéletes ajándékok.

Sminktermékek szemre

MAC – Starring You karácsonyi kollekció – Spellbinder szemhéjpúder

MAC – Starring You karácsonyi kollekció – Spellbinder szemhéjpúder

A márka karácsonyi kollekciójának a tagja ez a szemhéjpúder mono, mely négy árnyalatban jelent meg. Mindegyik szín ionizált, mágneses részecskékkel dúsított pigmentet tartalmaz, amitől bársonyként tündököl majd szemhéjunkon. Extrán ragyogó, igazi ünnepi árnyalatok, meteorikus-fémes finissel.

Avon – mark. Playbook Supreme sminkpaletta

Avon – mark. Playbook Supreme sminkpaletta

A sminkpaletta húsz kifinomult, egymással harmonizáló árnyalatot tartalmaz, sminkimádók abszolút kedvence lehet, ugyanis a színek nagyon hordhatók, remekül kombinálhatók, és a visszafogott hétköznapitól az alkalmi sminkig változatos módon építhető fel belőlük szemsminkünk. A paletta egy nagy tükröt is tartalmaz, így bárhová magunkkal vihetjük. Ha a színeit visszafogottnak érzed, érdemes megnézned az Extreme Playbookot is, mely tele van vibráló, intenzív partiszínekkel.

Inglot – The PowerPuff Girls kollekció – Team Blossom szemfestékpaletta

Inglot – The PowerPuff Girls kollekció – Team Blossom szemfestékpaletta

Az Inglot újdonsága, a The Powerpuff Girls sminkkollekció tagjaként jelent meg ez a szemhéjpúdertrió, mely mellett csillámló szemhéjpúdereket, ajakrúzst és szájfényt találunk. Mindhárom Pindúr Pandúr lányka kapott egy-egy szettet, ezek színeit úgy állították össze, hogy jól kihasználhatók legyenek, és nőies sminkek egész sorát készíthessük el velük.

Revolution – Pro Colour Focus Truth or Dare szemhéjpúder-paletta

Revolution – Pro Colour Focus Truth or Dare szemhéjpúder-paletta

A tíz színt tartalmazó szemfestékpaletta magas pigmentált, matt és csillámos színeket tartalmaz, melyek könnyedén építhetők, szépen összedolgozhatók egymással. Az intenzív árnyalatok a márkától megszokott módon nem poroznak, hosszan tartó színt kölcsönöznek szemhéjunknak. A palettában tükröt is találunk. 

IDUN Minerals – Szemhéjfesték Quattro

IDUN Minerals – Szemhéjfesték Quattro

Az IDUN Minerals szemhéjfestéke különleges eljárással tisztított ásványokat kombinál mindhárom színvariációja esetén. Az ultra szofisztikálttól kezdve a füstös és drámai szemsminkig számos variációt megvalósíthatunk. A paletták csillogó és matt szemhéjfestékeket is tartalmaznak.

The Body Shop – Eye Colour Stick szemhéjárnyaló

The Body Shop – Eye Colour Stick szemhéjárnyaló

Stick kiszerelésű, krémes szemhéjfesték-újdonság, mely több barnás-bézses árnyalatban is elérhető. Kialakításának köszönhetően egyszerű használatot ígér, bárhol is vagyunk. A színek intenzívek, finisük fényes, csillogó. További pozitívum, hogy az árnyaló vízálló, erőssége jól építhető, ha többet is kiválasztunk, összedolgozhatók és satírozhatók.

Lancôme – Hypnôse Drama szempillaspirál

Lancôme – Hypnôse Drama szempillaspirál

A Lancôme ikonikus szempillaspirálja az ünnepekre gyémántosan csillogó csomagolást kapott. Limitált termékről van szó, mely összetételében tökéletesen megegyezik az eredeti változattal. Állagának köszönhetően gyors felvitelt biztosít, csomósodás nélkül hosszítja és dúsítja pilláinkat. Nap végén a festék könnyen eltávolítható, addig azonban semmi gondunk vele, a festék ugyanis nem pereg, nem potyog.  

L.O.V – IllusionEYES 24H Volume & Length False Lash Effect szempillaspirál

L.O.V – IllusionEYES 24H Volume & Length False Lash Effect szempillaspirál

A L.O.V szempillaspirálja nemcsak hosszabb, de dúsabb szempillákat is ígér. Ergonomikus nyele kényelmessé teszi használatát, a festék nem csomósodik, színe intenzív fekete. Vízálló sminktermékről van szó, melynek használatával nem kell aggódnunk a festék elkenődésétől, a „pandaszemektől”. 

Sminktermékek arcra

IDUN Minerals – Nordic Veil folyékony alapozó

IDUN Minerals – Nordic Veil folyékony alapozó

Teljes fedést biztosító folyékony alapozó, mely ásványokban gazdag formulán alapszik, így védi a bőrt, miközben egyenletes bőrszínt is biztosít. Kilenc árnyalatban érhető el, állagának köszönhetően könnyedén eldolgozható, már kicsi mennyiséggel is közepesen erős fedés érhető el. Nem zsírosít, nem nehezíti el a bőrt.

PHB Ethical Beauty – Bare Skin BB krém

PHB Ethical Beauty – Bare Skin BB krém

Érzékeny, problémás bőrre is használható ez a BB krém újdonság, mely könnyed textúrájának köszönhetően egyenletesen eloszlatható. Természetes arctónust biztosít, nem tömíti el a pórusokat, a bőrt nem szárítja. SPF15-ös erősségű ásványi fényvédőt tartalmaz, mely hozzájárul, hogy bőrünk a téli időszakban óvva legyen az arra káros napsugárzástól. A BB krém vegán és Cruelty Free minősítésű.

essence – Glow My Mind! highlighterpaletta

essence – Glow My Mind! highlighterpaletta

A highlighterpaletta három, magas pigmentációjú arcsminket tartalmaz, melyek apró csillámaitól bőrünk finom ragyogást kap. Sminkecsettel vagy akár az ujjainkkal is könnyedén eldolgozható, egyenletesen eloszlatható. A highlighter ragyogása hosszan tartó, reggeltől estig velünk marad a fénye.

Lush – Yog Nog Glow Stick highlighter

Lush – Yog Nog Glow Stick highlighter

Aranylóan csillámló, finoman illatozó highlighter, melyet arcra, szemöldökre vagy kulcscsontra is felvihetünk. Pucér kiszerelésű, vagyis csomagolásmentesen élvezhetjük a sminkelés örömeit. Kókusz- és argánolajat is tartalmaz, így bőrünket nemcsak ragyogóvá teszi, de ápolásához is hozzájárul.

MAC – Starring You karácsonyi kollekció – Opalescent púder

MAC – Starring You karácsonyi kollekció – Opalescent púder

A sminkmárka karácsonyi kollekciójának tagja ez a limitált kiadású arcpúder, mely két árnyalatban érhető el. Opálfényű, nagyon apró, csillámló részecskéket tartalmaz. Az ünnepi, majd a szilveszteri sminkünket is feldobhatjuk, selymes fénybe öltöztethetjük vele, és ha kedvünk tartja, akár a szemhéjunkra is felvihetjük, ott is remekül mutat.

Catrice – Glitterholic Trio highlighterpaletta

Catrice – Glitterholic Trio highlighterpaletta

Az év végi ragyogás nem ér véget, a Catrice is kialakította saját highlighterét, melynek színei nemcsak gyémánt alakúak, de akként is ragyognak. Magas pigmentációjú, könnyedén eldolgozható színeket rejt a paletta, melyek fényüket apró csillámokat köszönhetik.

Revolution – Pro folyékony highlighter

Revolution – Pro folyékony highlighter

A Revolution folyékony highlightere két árnyalatban jelent meg, mindkettő finom fényt kölcsönöz a bőrnek. Krémes formulájának köszönhetően szépen eldolgozható, akár ujjbegyünk segítségével is, nem fog foltosodni a felvitelkor.

L.O.V – The Shape x Glow arcsminkpaletta

L.O.V – The Shape x Glow arcsminkpaletta

Bronzosítót, áttetsző fixáló púdert, kétfajta pirosítót és két highlightert rejt ez az arcsminkpaletta, melynek színei nemcsak árnyalják, de szép fényt is adnak a bőrnek. Segítségével teljes arcsminkünket elkészíthetjük, akár hétköznapi nappali, akár esti, alkalmi sminkről legyen szó. A színek intenzívek, jól pigmentáltak, és szépen eldolgozhatók a bőrön.

Sminktermékek ajakra

Lancôme – L’Absolu Rouge ajakpaletta

Lancôme – L’Absolu Rouge ajakpaletta

Minden rúzsimádó álma egy ilyen sminkpaletta, mely a márka hét ikonikus rúzsárnyalatát tartalmazza, két csillogó fedőréteggel kiegészülve. Bármilyen alkalomról is legyen szó, ebben a palettában biztosan megtaláljuk a hozzá (és magunkhoz, ruhánkhoz) illő rúzsszínt. Az ajakpaletta kiszerelése abszolút ünnepi, ezüstös csillogású csomagolást kapott.

Lush – Marrakesh pucér rúzs

Lush – Marrakesh pucér rúzs

A Lush pucér sminktermékei között rúzsokat is találunk, például ezt a pink színűt, mely aranylóan ragyog ajkainkon. Kegyetlenségmentes, vegán ajakrúzsról van szó, mely kandelillaviasz és jojobaolaj bázisának köszönhetően szépen hidratálja is ajkainkat.

Giorgio Armani – Lip Maestro Gold Mania folyékony rúzs

Giorgio Armani – Lip Maestro Gold Mania folyékony rúzs

Karácsony alkalmából a bársonyosan ragyogó végeredményt ígérő Lip Maestro formulája finomított aranygyöngyökkel gazdagodott, és ez csodás ragyogást kölcsönöz ajkainknak. A folyékony rúzs hat új árnyalatban érhető el, melyek nem szárítják ajkainkat, ellenben egyenletes színfedést garantálnak.

Giorgio Armani – Lip Magnet folyékony ajakrúzs

Giorgio Armani – Lip Magnet ajakrúzs

A márka az ünnepekre egy másik folyékony rúzsát, a Lip Magnetet is felturbózta a ragyogó aranygyöngyökkel, ultra matt formulája így most bársonyos fénnyel gazdagodott. Hat színárnyalatban érhető el, találhatunk köztük igazi vöröset, kellemes pinket és sötét burgundi lilát is.

Yves Saint Laurent – Couture Studs kollekció – Rouge Pur Couture ajakrúzs

Yves Saint Laurent – Couture Studs kollekció – Rouge Pur Couture ajakrúzs

A luxusmárka Rouge Pur Couture ajakrúzsa limitált kiadásban jelent meg az ünnepekre. A ragyogó, szatén hatású rúzs a gyűjtői Couture Studs kiadás keretein belül új csomagolást kapott. Ebben a kiszerelésben négy árnyalat érhető el, két vörös, egy pink és egy nude szín.

Yves Saint Laurent – Couture Studs kollekció – Rouge Pur Couture The Slim ajakrúzs

Yves Saint Laurent – Couture Studs kollekció –Rouge Pur Couture The Slim ajakrúzs

A Rouge Pur Couture ajakrúzshoz hasonlóan a márka Rouge Pur Couture The Slim ajakszínezője is limitált kiszerelésben érkezik az ünnepekre. A magas fedésű, bőrhatású, matt ajakfesték szintén a Couture Studs kiadás keretein belül kapta látványos csomagolását, árnyalatait tekintve ez a termék is az YSL Beauté négy jellegzetes színcsaládját villantja fel.

MAC – Starring You karácsonyi kollekció – Kiss of Stars ajakrúzs

MAC – Starring You karácsonyi kollekció – Kiss of Stars ajakrúzs

A MAC karácsonyi kollekciójának részeként szikrázó és gyöngyfényes rúzsárnyalatok jelentek meg, melyek intenzív, ultra-krémes végeredménnyel és új, csillogó textúrával büszkélkednek. Hat szín közül választhatunk, melyek ragyogó és különleges csomagolása épp csak ízelítőt ad abból, milyen csillogásra számíthatunk a rúzsoktól, amiknek csillagos dizájnja is mesteri.

Inglot – The PowerPuff Girls kollekció – Lipsatin ajakrúzs

Inglot – The PowerPuff Girls kollekció – Lipsatin ajakrúzs

A The PowerPuff kollekció részeként nemcsak szemhéjfestékek, de ajakrúzsok is napvilágot láttak, mindegyik Pindúr Pandúr kapott egy-egy saját színt, melyek csomagolása szuper cuki, árnyalatuk pedig abszolút nőies, szépen viselhető. Minőségben hozzák az Inglot-tól megszokott színvonalat, krémes állagú, szépen terülő rúzsok, melyek nem szárítják ajkainkat. 

Revolution – Precious Stone szájfény

Revolution – Precious Stone szájfény

A csillogó sminkek az év végi időszak sztárjai, ajkaink esetén ezt könnyen megvalósíthatjuk egy csillámos szájfénnyel, mint amilyen a Revolution Precious Stone. Magas fényt ad ajkainknak vagy matt rúzsunknak, dúsító hatású, és ami fontos, nem lesz ragacsos érzetű tőle a szánk.

Avon – mark. Prism ajakrúzs

Avon – mark. Prism ajakrúzs

A karácsonyi szezonra jelentek meg az Avon új rúzsai. A mark. Prism – már a neve is árulkodó – prizmatikus mikrorészecskéket tartalmaz, amelyek visszaverik a fényt, ezáltal sokszínű csillogást kölcsönöznek ajkainknak. Szilveszteri bulisminkek alapja egy ilyen rúzs, de biztosak vagyunk benne, hogy a jövő év is tartogat megannyi alkalmat, amikor csillámos sminkben tündökölhetünk.

The Body Shop – Shine Lip Liquid szájfény

The Body Shop – Shine Lip Liquid szájfény

Magasfényű, ápoló szájfény újdonság, amely dússá és ragyogóvá teszi az ajkakat, anélkül, hogy ragacsos érzést hagyna maga után. Petrolátum-, ásványiolaj-, kármin- és gluténmentes, így érzékeny bőrre is nyugodt szívvel használható készítmény. Marulaolajat, argánolajat és jojobaolajat is tartalmaz, így nagyon jól hidratálja az ajkakat.

IDUN Minerals – Björnbär ajakrúzs

IDUN Minerals – Björnbär ajakrúzs

Az IDUN Minerals hosszan tartó, matt ajakrúzsai magasan pigmentáltak, tökéletes fedést és gazdag, egyenletes színt adnak. Kilenc árnyalatban érhetők el, ezek egyike az intenzív, bordó árnyalatú Björnbär. Tiszta ásványi anyagokkal, északi hamvas szederolajjal és E-vitaminnal gazdagított rúzsok, melyek ápolják, puhítják az ajkakat.

Pupa – Whale1 sminkkészlet ajaksminkhez

Pupa – Whale sminkkészlet ajaksminkhez

Ragyogóan fényes, csillogó ajakrúzsokat, bársonyos hatású, telt színű, matt ajakrúzsokat és egy, az ajkak teltségét kiemelő, szuper fényes szájfényt tartalmaznak a Pupa bálnaalakú sminkpalettái. A sminktermék négy színváltozatban érhető el, sőt a bálnás kollekcióban találhatunk olyanokat is, melyek a rúzsok mellett arc- és szemsminkeket is tartalmaznak.

Catrice – Glitterholic Glitter Lips ajakrúzs

Catrice – Glitterholic ajakrúzs

Az év végi kollekció részeként megjelent ajakrúzst három árnyalatban érhetjük el, ezek mindegyike csillogó finisű. Krémes textúrájának köszönhetően az ajakrúzs kellemes érzetet kelt az érzékeny ajkakon, színe szépen terül, kopása egyenletes.