Szabadidő

Kathleen Turner

Még a nyolcvanas években Kathleen Turner egyike volt Hollywood legnagyobb sztárjainak. A legelsõ filmje 1981-bõl már meghozta neki az ismertséget, a Body Heat-ben alakította a végzet asszonyát.




Később megmutatta, hogy nem csak veszélyes nőket tud alakítani, a Smaragd románcában (1984) és a Nílus gyöngyében (1985) Michael Douglas oldalán nevetette meg a közönséget. Turner perzselő hangjával, karizmájával és rejtélyes megjelenésével kergette őrületbe a férfiakat. 1985-ben Golden Globe-ot nyert, majd 1986-ban Oscarra is jelölték, a Peggy Sue Got Married-ben nyújtott alakításáért. 1988-ban erotikus hangját hasznosíthatta, mint Jessica Rabbit szinkronja a Roger nyúl a pácban című (rajz)filmben.

És hogy mi romlott el? Hát, kezdetnek például néhány elég lagymatag forgatókönyv, súlyproblémák, szexis alakja és az idő közti kilátástalan harc, egy ingatlankirály férj, aki szabálytalanul felépített háza miatt 87-en bennégtek. Kábé ennyi. Turner azóta a Broadway-n is próbálkozott, de a mozisikerek elmaradtak egész 1999-ig, amikor Sofia Coppola bemutatkozó filmjében, a The Virgin Suicides-ban alakított.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top