Szabadidő

Te facebookozol vagy twittelsz?

Facebook vagy Twitter? Esetleg mindkettő vagy egyik sem? Megoszlanak a vélemények. Van, akinek elég egy. Van, aki szerint a Twitter értelmetlen. Egy biztos: ez utóbbinak lényegesen több olyan tagja van, aki csak regisztrált, de egyáltalán nem használja a site-ot.
Te Facebookozol vagy Twittelsz?Szálloda 500 méter magasban

Míg a Facebookon már anyu, apu és sok esetben a nagyi is fent van, addig a Twitter esetében ez még nem annyira fordul elő. Ez valószínűleg azért is van így, mert a 140 karakteres állapotfrissítésekre alkalmas oldalon lényegesen kevésbé lehet közösségi életet élni, mint a Facebookon. A Twitter sokkal inkább információközlésre, -szerzésre használható, mint szabadidős tevékenységre. Ezen az oldalon posztonként 140 karakterben oszthatjuk meg, hogy mi történik velünk, illetve ugyanezt, ugyanilyen hosszúságban megtudhatjuk azokról is, akiket követünk az oldalon.

Valószínűleg a kevésbé szabadidős tevékenység jellegének köszönhető az is, hogy több millió olyan felhasználó van a világon, akik csak regisztráltak a Twitterre, de valójában nem használják azt. A felhasználói adatokat a Twitter nem igazán osztja meg, azonban a Business Insidernek sikerült olyan embert találnia, aki belelát az oldal adataiba. A hivatalos információk szerint jelenleg 175 millió regisztrált felhasználója van az oldalnak, ennél több információt azonban nem adnak a Twitter vezetői.

Te Facebookozol vagy Twittelsz?A most megszerzett információkból azonban az derül ki, hogy 56 millió olyan regisztrált személy van, aki senkit és semmit nem követ a Twitteren, míg 90 millió regisztrált felhasználót egyáltalán senki nem követ. Csupán az oldal tagjainak körülbelül fele az, aki kettő vagy annál több embert követ a Twitteren. Sokan egyébként azzal indokolják, hogy nem használják az csiripelős site-ot, mert nem igazán értik, hogy működik, kevésbé átlátható és felhasználóbarát, mint a Facebook. Egy biztos: a sztárok és ismert személyiségek között igen népszerű. Twitter-felhasználó péládul Lady Gaga, Rihanna, Demi Moore, Ashton Kutcher, Mika, Eddie Izard és az egyik legújabb kedvenc, Bruno Mars is.

A Facebook adatai szerint havonta 600 millió látogatója van az oldalnak, akiknek a fele naponta rendszeresen ellátogat az oldalra. A Business Insider cikke szerint a portálnál úgy hiszik, egy-egy ember csak akkor tér vissza rendszeresen, ha legalább tíz barátja van

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top