Szabadidő

Kisvonat visz a medvehagymaerdőbe

Bár bolondos idővel közelít április, legalább 14 fokot mondanak szombatra. Már csak rajtunk múlik, hogy angol hölgyként piknikezünk a Városligetben, vagy a gyönyörű Orfűn tépjük a medvehagymát ezen a hétvégén. Olvassátok el programajánlónkat!

Medvehagyma Fesztivál

Kisvonat visz a medvehagymaerdőbeA medvehagymát még talán azok a nők is szeretik, akik nem engedik, hogy a barátjuk hagymát is kérjen a csípős mellé a gyrosba, mert szagos lesz a csókja. Miután mostanában ennek a hagymafajtának van a legnagyobb divatja, az orfűi Medvehagyma-napok kiváló alkalom arra, hogy végre kiszabaduljunk a tavaszi természetbe a Mecsekbe. Miután kiművelődtünk a szakemberek előadásaink, és ellestük a mesterszakácsok tudományát, felülhetünk a kisvonatra, hogy átzakatoljunk a medvehagymaerdőn, és meg is szedhetjük magunkat.

Hol? Orfű, Kemencés Udvar
Mikor? Március 29. – április 1.
Mennyiért? 400–800 forint
Ne menj, ha nem érted a medvehagymalázt.

Gombold újra!

Kisvonat visz a medvehagymaerdőbeA kalocsai mintás overall után még mindig van tovább, most a Gombold újra! nevezetű divatpályázat döntőseit vonultatják fel egy divatbemutatón már másodjára. Az első alkalomnak akkora sikere volt, hogy nemrég Nicole Kidman is kalocsaiban pompázott a kislányával a karján. Az eseményen a tavalyi évhez hasonlóan a hagyományos magyar viseletek mai formába öltött variációi szerepelnek, de előtte magyar tervezők 2012/2013. őszi–téli kollekcióját is megtekinthetjük.

Hol? Budapest, Millenáris, B épület
Mikor? Március 31. 10:00–20:00
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha te már fényévekkel előtte jársz ennek a divatnak.

31. Országos Táncháztalálkozó

Nemcsak a rapperek vagy a dzsesszzenészek freestyloznak, hanem a magyar népzenések és néptáncosok is, akik a tavalyi Táncháztalálkozón is kisebb csapatokba verődve adtak spontán koncerteket. A kétnapos rendezvényen idén is garantált a folyamatos szoknyapörgetés, és arról is megemlékeznek, hogy negyven éve rendezték az első táncházat. Kis szerencsével többféle fület gyönyörködtető tájszólást is elkaphatunk.

Hol?
Budapest, Papp László Budapest Sportaréna
Mikor? Március 31. – április 1.
Mennyiért? 750–1700 forint
Ne menj, ha inkább otthon ülnél gyertyafénynél a Föld Óráján.


Tweed Run Budapest 2012

Kisvonat visz a medvehagymaerdőbeHa már unod a Critical Masst, de csak az alkalomra vágysz, hogy csapatban szállj bringára, akkor öltözz angol úrnak vagy úriasszonynak, és csatlakozz a Tweed Run Budapest 2012-höz! Utána kalapban és harisnyában nyergelhetsz le a városligeti Pántlika Bisztróban, ahol piknikkel és tánccal folytatódik a buli swing zenére.

Hol? Budapest, Pántlika Bisztró
Mikor? Március 31. 12:30
Mennyiért? Ingyenes
Ne menj, ha te inkább lovashintóval nosztalgiáznál.

Családi nap a Kogart Házban

Kisvonat visz a medvehagymaerdőbeHa érdekel, hogyan kerülnek a szitanyomott pólókra a minták, akkor közelebbről is megismerkedhetsz ezzel a technikával a Kogart Házban. A szitanyomás hazai meghonosítójaként felvezetett Kocsis Imre-kiállításhoz szervezték azt a családi napot, amin korosztálytól függetlenül bárki kedvére nyomhat kulcslyukmintákat egy grafikusművész segítségével. A gyerekeket külön kreatív kézművesfoglalkozással is várják, és a nagyobbak egy festményen keresztül egy lakodalom titkaiba is bepillanthatnak. Megtudhatják, mi az a vájdling, és hogy mi lehetett az idős asszonyok fejében egy falusi esküvőn.

Hol? Budapest, Kogart Ház
Mikor? Március 29. – április 1. 10:00–18:00
Mennyiért? 750 forint
Ne menj, ha gyereked első szava a galuskaszaggató volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top